11.1.2024

Yabancı’ya Eleştirel Bir Bakış

İELEV Özel Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizden Şahika Tuvana Sude Demirkol, Dilem Çapraz, Nehir Çağlar, Theodora Esin Filippidis, Cemile Asya Oral, Nehir Ceylin Çınar ve Naz Duru Özkaya, TED Bodrum Kolejinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Albert Camus’un Yabancı adlı romanının tartışıldığı Edebiyat Atölyesi’ne katıldılar. 11 Ocak 2024 tarihinde çevrim içi gerçekleştirilen etkinlikte iki okulun öğrencileri önceden verilen yönergeden yola çıkarak romanı toplumsal normlar, absürtlük, yabancılık, birey olabilme ve varoluşçuluk gibi kavramlar üzerinden analiz edip tartıştılar. Ardından bir toplum sözleşmesi oluşturdular. Bu etkinlikle öğrencilerimiz, başka bir okulun öğrencileriyle tanışarak öğrenme çıktılarını sunma imkânı buldular ve eseri analiz ederken felsefe disiplininden yararlandılar. Çalışmaya katılan öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz.