10.12.2023

Şirince Matematik Köyü’ndeydik

İELEV Özel Lisesi Matematik bölümümüz, matematiği soyut bir kavram olmaktan çıkarıp somut bir deneyime dönüştürmek amacıyla 8-10 Aralık 2023 tarihlerinde Şirince Nesin Matematik Köyü’ne bir gezi düzenledi. Hazırlık sınıfı ve 10. sınıf öğrencilerimizin katıldığı gezide, öğrencilerimiz Şirince Matematik Köyü’nün kurucusu Ali Nesin’in ve çeşitli akademisyenlerin derslerine katıldılar. Öğrencilerimiz bu derslerde düşünme yeteneklerini geliştirecek etkinliklere dâhil oldular. Derslerin dışında geçen serbest zamanlarda, öğrencilerimizle Aydın'daki Thales Matematik Müzesi’ni, Meryem Ana Kilisesi ile Efes Antik Kenti’ni ziyaret ederek birlikte tarih ve sanatın zenginliklerini keşfettik. Geziye rehberlik eden matematik öğretmenlerimiz Seda Taner ve Şevket Karabacak’a teşekkür ederiz.