17.4.2024

Pedagoji Okulu Çalışmalarımız Devam Ediyor

İELEV Özel 125. Yıl Anaokulu/İlkokulu/Ortaokulu Rehberlik birimleri tarafından düzenlenen “Pedagoji· Okulu” çalışmaları kapsamında 17 Nisan 2024 tarihinde “Zorlu Sınav Yolculuklarında Ebeveyn Olmak” temasıyla 18. seminer etkinliğimizi tek oturumda gerçekleştirdik. Sınav süreci çocukların üzerinde baskı yarattığı gibi ebeveynler de çocukların yaşadıkları bu baskı kadar sınav stresine ve bu sürecin zorluklarına maruz kalıyorlar. Çocuklar, sınav sürecini her ne kadar kendi kendilerine atlatabiliyor gibi görünseler de ailelerinin desteklerini en çok bu süreçte görmek istiyorlar. Etkinliğimizde bir yandan çocuklarımızın sınav sürecindeki gelişim dönem özelliklerini, hedeflerini, okul sorumluluklarını, ergenlik değişimlerini, duygusal çalkalanmalarını konuşurken bir yandan da bu zorlu yolculuklarda “eşlikli ebeveyn olmayı” nasıl başarabileceğimiz üzerine fikir paylaşımları yapıldı.