Toplam: 844
7.6.2018
4. Sınıflarımızla “Yaşamsal Beceri ve 4. Sınıftan 5. Sınıfa Geçiş Rehberlik Oryantasyon Çalışması”

04 Haziran 2018 Pazartesi günü Rehberlik Birimi ve Beden Eğitimi Bölümünün ortak çalışmaları ile 4. sınıf düzeyinde İncekum Macera Parkında günübirlik “Yaşamsal Beceri Etkinlikleri ve 4. Sınıftan 5. Sınıfa Geçiş Rehberlik Oryantasyon Çalışması” düzenlenmiştir. Sabah başlayan programımızda öğlene kadar “Yaşamsal Beceri Etkinlikleri” ile öğrencilerimize kendi sorumluluklarını üstlenme, el becerilerini geliştirme, grup çalışmalarında uyum sağlama, arkadaşlarıyla yardımlaşma, doğa sevgisi ve doğayla baş başa olma gibi amaçları kapsayan çalışmalar yapılmıştır. Kampta; kampçılık, çadır kurma, toplama, yön bulma gibi genel bilgiler verilip daha sonra öğrencilerimize bunlarla ilgili uygulamalı çalışmalar yaptırılmıştır. Öğleden sonra ise 4. sınıftan 5. sınıfa geçiş rehberlik oryantasyon çalışmalarımızın bu yıla ait son ayağı tamamlanmıştır. Yapılan açık hava etkinliğinde, öğrencilerimiz grupla hareket edebilme, iş birliği içinde çalışma, problem çözme becerilerini geliştirebilme ve farklı gruplarda da kendilerini ifade edebilme fırsatı bulmuşlardır. Öğrencilerimiz; ortaokul öğretmenleri ve farklı sınıflardan arkadaşları ile kaynaşma fırsatı buldukları çalışmalarda ortaokula geçiyor olmanın da heyecanını yaşadılar.

1.6.2018
İngilizce Bölümü Olarak “Dil Haftası” Etkinliklerimizi Tamamladık

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu İngilizce Bölümü olarak hazırladığımız Dil Haftası etkinlikleri tüm sınıflarımızda başarıyla tamamlanmıştır. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz “Spelling Bee (Kelime Oyunu)” yarışmasına 2 - 7. sınıf öğrencilerimiz katıldılar. Sınıflarımızda yapılan ön elemelerde birinci olan öğrencilerimiz, finalde kendi sınıflarını temsil ederek birbirleriyle yarıştılar. Yarışmada; 2. sınıf öğrencilerimizden Leyla Toker, 3. sınıf öğrencilerimizden Ada Tavman, 4. sınıf öğrencilerimizden Ahmet Can Denizci, 5. sınıf öğrencilerimizden Defne Bengi Yılmaz, 6. sınıf öğrencilerimizden Ali Kemal Üçgüler, 7. sınıf öğrencilerimizden ise Ela Egeli madalya almaya hak kazanmıştır. 28-29 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “Plickers Bilgi Yarışması” nda ise 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizden oluşan dörder kişilik gruplar iPad üzerinden uygulanan yarışmaya katılarak sınıflarını başarılı bir şekilde temsil ettiler. Yarışmanın sonunda başarılı olan takımlarımız; madalya, bez çanta ve çeşitli ödüller kazandılar. 6. sınıf öğrencilerimizden Burak Arhan Bul, Eylül Bıçak, Esra Karakuloğlu ve Emre Sabuncuoğlu’ nun bulunduğu 6-A sınıfı; 7. sınıf öğrencilerimizden Safiye Sabuncuoğlu, Nisan Kızıldağ, Aden Tütenek ve Ege Ömer Eken’ in temsil ettiği 7-B sınıfı Plickers Bilgi Yarışması şampiyonları oldular. 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü İngilizce Drama Kulübü tarafından sergilenen “The Canterville Ghost” oyununda ise 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler.

Toplam: 844