Haberler< Geri dönün

21.1.2015

Lise Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz “Türk Kahvesi ve Lokumun Öyküsü” Kitabının Sunumlarını Gerçekleştirdiler

İELEV Özel Lisesi hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, Dr. Mete Soytürk’e ait “Türk Kahvesi ve Lokumun Öyküsü”  kitabının sunumlarını 19 Ocak 2015 Pazartesi gününden itibaren arkadaşlarına ve öğretmenlerine sunmaya başladılar.

Kahve üretiminin geçirdiği tarihsel süreci, kahvenin bir ticaret maddesi olarak dünyadaki toplumsal olayları ve ekonomik dengeleri nasıl değiştirdiğini anlatan bu kitap öğrencilerimiz tarafından ilgiyle okunmuştur.

Bir yandan farklı kültürlerle ilgili bilgi edinen bir yandan da Türkçe dersinde öğrendikleri bilgiler doğrultusunda sözlü sunum yapmanın heyecanını yaşayan öğrencilerimiz, yaptıkları sunum sırasında sunum yapma tekniklerini kullanmayı ve sunumlarını görsel ögelerle desteklemeyi de ihmal etmediler.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak sunum sırasında öğrencilerimizin göstermiş olduğu performans öğrencilerimizle bir kez daha gurur duymamızı sağlamıştır.