Haberler< Geri dönün

11.5.2015

Lise Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz “Şehir Mektupları” Kitabının Sunumlarını Gerçekleştirdiler

İELEV Özel Lisesi hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, Ahmet Rasim’e ait Şehir Mektupları”  kitabının sunumlarını 04 Mayıs 2015 Pazartesi gününden itibaren arkadaşlarına ve öğretmenlerine sunmaya başladılar.

Ahmet Rasim’in doğup büyüdüğü İstanbul’u tüm yönleriyle anlattığı Şehir Mektupları’ nın ilk cildinde 116 mektup vardır. İkinci cilt ise 117. mektuptan başlamaktadır.

Ahmet Rasim, her mektubunda ortaya koyduğu İstanbul tablosu, bilinçli bir İstanbul sevgisi kültürü oluşturuyor. Şehir Mektupları, genel olarak hepsi İstanbul’u anlatmaktadır. Bu mektuplar Ahmet Rasim’in izlenimleri ve özlemleridir. İçinde Ahmet Rasim’in yaşadığı dünyayı algılayan, yorumlayan duygu ve düşünce dünyası vardır.

Bir yandan kültürümüze ait  bilgi edinen bir yandan da Türkçe dersinde öğrendikleri bilgiler doğrultusunda sözlü sunum yapmanın heyecanını yaşayan öğrencilerimiz, yaptıkları sunum sırasında sunum yapma tekniklerini kullanmayı ve sunumlarını görsel ögelerle desteklemeyi de ihmal etmediler.