Haberler< Geri dönün

2.12.2014

Lise Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz “Genç Werther’in Acıları” Kitabının Sunumlarını Gerçekleştirdiler.

İELEV Özel Lisesi hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, Alman edebiyatının temsilcisi  Goethe’ye ait “Genç Werther’in Acıları” kitabının sunumlarını 1 Aralık 2014 Pazartesi gününden itibaren arkadaşlarına ve öğretmenlerine sunmaya başladılar.

1774 ilkbaharında Leeipzig kitap fuarlarında “en iyi satan kitap” unvanını almış ve Goethe’yi 1774  yılında Almanya’da şöhretinin doruklarına ulaştırmış  kitapla ilgili öğrencilerimiz, kendi dünyalarından kitaba farklı bir gözle bakarak sunum gerçekleştirmişlerdir.

Bir yandan farklı kültürlerle ilgili bilgi edinen bir yandan da Türkçe dersinde öğrendikleri bilgiler doğrultusunda sözlü sunum yapmanın heyecanını yaşayan öğrencilerimiz, yaptıkları sunum sırasında sunum yapma tekniklerini kullanmayı ve sunumlarını görsel ögelerle desteklemeyi de ihmal etmediler.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak  sunum sırasında öğrencilerimizin göstermiş olduğu performans öğrencilerimizle bir kez daha gurur duymamızı sağlamıştır.