5.1.2024

4. Sınıf Öğrencilerimizle Müze Gazhane’yi Gezdik

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimizle 5 Ocak Cuma günü Kadıköy’de bulunan Müze Gazhane’ye bir gezi düzenledik. Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi ve Matematik dersleri kapsamında disiplinlerarası iş birliği yaparak gezimizi gerçekleştirdik. Müze Gazhane’de bilim, iklim ve karikatür bölümlerini gezdik. Öğrencilerimiz, sahip oldukları bilgilerle gezide edindikleri bilgileri karşılaştırma şansını yakaladı. Karikatür okumanın Türkçe dersi kapsamındaki görsel okumayla ilişkisini tartıştık. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin dünyamıza olumsuz etkilerini Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerimizle konuştuk, soru-cevap yaptık. Konuyla ilgili görselleri heyecanla izledik. Bilim atölyesinde sürdürülebilir ve temiz enerji kaynakları üzerine oluşturulan eğlenceli oyun alanlarındaki öğrenme ortamından yararlandık. Müze Gazhane’nin yürüttüğü atölye çalışmasına 96 öğrencimizle katılım sağladık. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Müze Gazhane’de okulumuz öğrencilerinden desteklerini esirgemeyen Sayın Mustafa Osmanoğlu’na teşekkür ettik. Öğretici ve keyifli bir geziyi daha tamamladık.