28.5.2019

4. Sınıf Öğrencilerimiz İçin 5. Sınıfa Geçiş Etkinliklerimiz Devam Ediyor

“4. Sınıf öğrencilerimizin 5. Sınıfa Geçiş Rehberlik Oryantasyon Çalışmaları” kapsamında yapılan etkinliklerimiz devam etmektedir. İlk olarak öğrencilerimizin sınıf öğretmenleri ile yaşayacakları ayrılığı duygusal olarak güvenli ve planlanmış bir ortamda yaşamaları amacıyla tüm 4. sınıflarımızda “Sınıf Öğretmenine Veda” etkinlikleri yapıldı. Bu etkinlikte öğrencilerimiz ve öğretmenimiz sarı-siyah kurdele etrafında ilkokul sürecini nasıl geçirdiklerine dair duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ardından da geleceğe yönelik dileklerde bulundular. Duygulu anların yaşandığı etkinlik keyifle tamamlandı.

Geçtiğimiz haftanın bir diğer ortaokula geçiş rehberlik oryantasyon çalışması ise “Sınıf Gazetesi” ydi. 4.sınıf öğrencilerimiz arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte geçirdikleri dört seneyi kapsayan haberlerden ve beşinci sınıftan beklentilerine yönelik yazılardan oluşan sınıf gazetelerini büyük bir keyifle oluşturdular.

4. sınıf öğrencilerimizin ortaokullu olmaya dair merak ettikleri konuları ve soruları sorabilmeleri için onları  5. sınıf öğrencilerimiz ile “Akran Rehberliği” kapsamında bir araya getirdik.  5. sınıf öğrencilerimiz ortaokullu olmaya dair kendi deneyimlerini kardeşleri ile paylaşarak onlara önerilerde bulundu.

Etkinliklerimiz gelecek haftalarda da devam edecektir.


Foto Galeri