25.4.2024

Sanatçı Şevval Konyalı ile Söyleşi Gerçekleştirdik

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz, 2021’de Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünden en yüksek onur derecesiyle mezun olan enstalasyon sanatçısı Şevval Konyalı ile ilham veren bir söyleşi gerçekleştirdiler. Enstalasyon, fotoğraf, video ve grafik tasarım gibi geniş bir medya yelpazesinde çalışan sanatçı; eserlerinde kimlik, çevre-bellek ilişkisi, toplumsal cinsiyet rolleri ve sanat yapıtının orijinalliğini ele aldığı konuları işliyor. Sanatçının hayatı ve eserleri üzerinden gerçekleştirilen sohbette öğrencilerimiz, eserler üzerine yorumlar yapma ve eserleri analiz etme şansı yakaladılar. Öğrencilerimiz, sanatçının “Re” eserinden yola çıkarak kendi favori nesneleriyle sanat eserlerini oluşturdular.