Bizden Haberler< Geri dönün

31.3.2015

''Okul ve gelecek: okulun geleceği, geleceğin okulu''Sempozyumu

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi ile PSİKE İstanbul Derneğinin bir üçleme olarak planladığı “Eğitim, Değişim, Psikanaliz” sempozyumunun üçüncüsü “Okul ve Gelecek” temasıyla “Asım Kocabıyık Konferans Salonu” nda 28 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Uluslararası konuşmacıların yanı sıra alanında uzman birçok ismin konuşmacı olarak yer aldığı sempozyum, Çocuk Terapisti ve Tavistock Eğitim Departmanı Yöneticisi Sayın Anne Hurley’ nin sunumuyla başladı. Anne Hurley konuşmasında hızla gelişmekte olan multimedya kavramının yarattığı sorunları irdelerken terapötik çalışmalarından da örnekler vererek sunumunu zenginleştirdi. Sempozyumun ikinci oturumunda okulun geçmişiyle sunduğu ilişkiler ve öğrenme deneyimlerinin geleceğe nasıl uzanacağı tartışıldı. Tarihî İstanbul Lisesi binasının gezilişi ve öğle yemeğinin yenmesinin ardından "Okul ve Gelecek" temasının öğretmen, insan kaynakları ve gelecekteki kaygı etkileşimi konulu keyifli bir oturum yapıldı. Anne Hurley sunumla eş zamanlı “Değişen Dünyada Öğrenci, Öğretmen ve Veli Arasındaki İlişkilerde Neler Oluyor?” başlıklı atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Devamında “Jules Verne’ nin Okuluna Yolculuk: İmkânsızı Düşünmek” başlıklı oturumda geleceğin okuluyla ilgili eğitsel, psikolojik ve teknolojik perspektiften yansımalar yapıldı. Günden kalanların değerlendirildiği oturum ile sempozyum sonlandırıldı.

Gelecekte okulların deneyimleyeceği eğitsel, psikolojik ve teknolojik dönüşümlerin tartışıldığı “Eğitim, Değişim, Psikanaliz Sempozyumu”; Psikoloji uzmanları, eğitimciler ve velilerimizin de katılımı ile tamamlandı.


Foto Galeri