27.2.2024

Müze Gazhane ile Zamana Yolculuk Gerçekleştirdik

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 6. sınıflarımızla 27 Şubat 2024 Salı günü Müze Gazhane gezimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, fen bilimleri dersi “Madde ve Isı” ünitesi kapsamında işledikleri enerji kaynakları ve çeşitlerini müze gezisinde yakından değerlendirdiler. Müze içindeki uygulamalarla enerjinin üretimini ve dönüşümünü deneyimlediler. Basit makinelerden yapılmış düzenekleri incelediler. Depreme dayanıklı tasarımların nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili örnekleri gördüler. Dünyada enerji kullanımı, enerji kullanımına bağlı olarak gelişen sonuçlar ve küresel iklim değişikliği hakkında bilgi sahibi oldular. İklim Müzesi kısmında sergilenen görseller ve üç boyutlu tasarımlarla küresel ısınmanın etkilerini kavradılar. Ayrıca Karikatür Müzesi’nde yer alan Cumhuriyet dönemi karikatür dergilerini ve karikatürleri inceleme fırsatı yakaladılar.