29.9.2023

Avrupa Diller Günü’nü Dolu Dolu Etkinliklerle Kutladık

İELEV Özel İlkokulu/Ortaokulu olarak 25-29 Eylül haftası boyunca 26 Eylül Avrupa Diller Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledik. Okulumuzun İngilizce ve Almanca Yabancı Diller bölümleri olarak öğrencilerimizle birlikte Avrupa dillerinin ve kültürlerinin önemini vurgulayan birbirinden keyifli dil oyunları oynadık ve proje çalışmaları yaptık. Dijital ortam destekli interaktif dil bilgi yarışmaları hazırladık, resimli hikâye videoları ve belgeseller izledik, İngilizce ve Almancalarını kullanan öğrencilerimizle sınıflar arası mektup yazma etkinlikleri gerçekleştirdik ve okul bahçemizde ülkelere ait çeşitli tarihî sembol yapılarla ilgili yarışmalı puzzle aktivitesi yaptık. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra okulumuzun amfisinde ülkelere ait müzikleri dinleyip bu müziklerin hangi ülkeleri temsil ettiğini bulmaya çalıştık, ülke kültürlerine ait İngilizce ve Almanca etkinlik saatlerinde sunumlar yaptık, ülkelerin bayraklarını boyadık, Avrupa ülkelerine ait yerel yiyecekleri okul menümüzde tattık ve hafta boyunca keyifli deneyimler kazandık.