28.11.2023

4. Sınıflarımız Ankara'da Ata'mızı Ziyaret Etti

4. sınıf öğrencilerimiz, 27-28 Kasım 2023 tarihleri arasında sosyal bilgiler dersinde işlediğimiz “Birey ve Toplum ” ile “Kültür ve Miras” ünitelerinin kazanımları doğrultusunda geleneksel Ankara gezimize katıldılar. 

Gezinin birinci gününde Etnografya Müzesi’ni dolaşan öğrencilerimiz, millî kültürümüz hakkında bilgi sahibi oldular. 1 ve 2. Meclis binalarını ziyaretleri sırasında meclisin açılış dönemi ile Cumhuriyet’in ilanını ulusal egemenlikle ilişkilendirdiler. Atatürk ve Cumhuriyet’in ilk yılları hakkında bilgi edindiler. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezen öğrencilerimiz, rehberin anlattıklarını ilgiyle dinlediler. 

Gezimizin ikinci gününde Anıtkabir’i ziyaret eden öğrencilerimiz, yaptığı devrimlerle çağdaş bir ulusun temellerini atan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesini ziyaret etmenin heyecanını yaşadılar. 

Yapılan resmî törende mozoleye çelenk bıraktıktan sonra Ata’mızın önünde saygı duruşunda bulundular. Müdür Yardımcımız Sayın Hale Aydoğan Işlak’ın Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalanmasının ardından Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezen öğrencilerimizin son durağı Kelime Müzesi oldu.


Foto Galeri