Nakille Gelen Öğrenci

İELEV Özel Lisesi, 2018- 2019 eğitim- öğretim döneminde 10. ve 11. sınıflarına dışarıdan öğrenci alacaktır.

İELEV Özel Lisesi 2017'de yeni binasına taşınmıştır. Gelen yoğun talep ve binanın elverişli olması nedeniyle 10. ve 11. Sınıflara dışarıdan öğrenci almak üzere kontenjan bulunmaktadır.

Kabul için aşağıdaki koşullar geçerlidir:

Türkiye ya da İstanbul'dan yapılacak başvurular için:

• Not ortalaması.
  • Almanca ve İngilizce nakil sınavı başarısı.
  • Almanca veya İngilizce başvuru dilekçesi.
  • Bir IB Dünya Okulu anlayışıyla bağımsız ve kendi sorumluluğu ile öğrenmeye ve çalışmaya istekli olma.
  • Almanca yapılan (Biyoloji, Kimya, Dünya Tarihi, Almanca) ve İngilizce yapılan (Matematik, Fizik, İngilizce) IB derslerine aktif olarak katılabilme yetisi.

Almanya'dan yapılacak başvurular için:

• Lise, Gesamtschule (e-kurs düzeyinde) veya lise öğrenimine geçişi sağlayabilen bir ortaokul belgesi.

İELEV Özel Lisesi hakkında:

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) tarafından 2014 yılında eğitime kazandırılan İELEV Özel Lisesi, bir Yurt Dışı Alman Okulu ve IB Dünya Okuludur.

Okulumuzda Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı uygulanmaktadır. GIB Diploması ile, Abitur Diplomasında olduğu gibi Almanya ve Avusturya'daki üniversitelere doğrudan geçiş imkânı mümkün olacaktır.

İELEV Özel Lisesinin, yeni okul binası Çekmeköy'de İELEV Özel 125. Yıl Yerleşkesi içinde yer almaktadır. Modern bir donanıma sahiptir. Öğrenci servisleri, İstanbul'un her yerinden okula ulaşım sağlamaktadır.

Uluslararası oluşturulmuş öğretmen kadromuzun neredeyse tamamı çok dillidir. Diğer tüm Yurt Dışı Alman Okullarında da olduğu gibi okul ücretlidir. Öğrencilerin tanımlı çeşitli burslardan yararlanabilme şansları bulunmaktadır.

İELEV Özel Lisesi 10. ve 11. sınıflar Aday Öğrenci Başvurusu için:

Telefon: +90 216 3043092-94 veya
E-mail : gymnasium@ielev.k12.tr  ile iletişime geçilebilir.

Görüşmeler İstanbul ya da Almanya'da organize edilecektir.

02052018

•  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu