MUN - EYP - GerMun Kulüpleri

MUN (Model United Nations) EYP (European Youth Parlament)

MUN, lise öğrencilerinin Birleşmiş Milletlerdeki güncel konuları tartıştığı, devletler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin rollerini üstlendiği bir smülasyondur. Çalışmalar İngilizce yürütülür. MUN, öğrencilere, akademik bilgi ve yabancı dil becerilerini kullanarak kültürler arası etkileşim ve paylaşım yapmalarına olanak verir. Katılımcıların gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini sağlayan MUN, bu sayede ögrencilerin dünyaya bakış açılarını geliştirir.

EYP, öğrencilerin Avrupa'nın sorunları ve politik olayları konusunda bilgi sahibi olduğu, sosyal çevre oluşturarak yeni kişiler ve fikirlerle tanıştığı ve İngilizce dil gelişiminin sağlandığı Avrupa Gençlik Parlamentosu çalışmalarıdır. EYP, Avrupa gençliğini vatandaşlık ve kültürel anlayışa saygılı olmaya aktif bir şekilde katılmaya teşvik eder.

GerMUN Kulübü, Model United Nations Schleswig - Holstein, kısaca MUN - SH, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak ögrenciler tarafından canlandırıldığı ve Almanya'nın Schleswig – Holstein / Kiel bölgesnde her yıl mart ayında gerçekleştirilen bir konferanstır. Almanca gerçekleşen konferans, lise öğrenclerinin tüm okul yaşamları boyunca katılabilecekleri en prestijli akademik etkinlikler arasında yer alır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışırlar.

•  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu