İELEV Özel Lisesi Hakkında

Lisemiz, 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılında kurulmuştur. Özgüven sahibi, araştıran-sorgulayan, bilimsel bakış açısına sahip, toplum ve çevre sorunlarına duyarlı, birden fazla yabancı dil konuşan (Almanca-İngilizce), teknolojiyi etkin kullanan dünya vatandaşları yetiştirme hedefiyle yola çıkan bir okuldur.

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından (IBO) Mart 2017'de akredite edilerek Türk Milli Eğitim Sistemi içerisindeki ilk GIB-DP (Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat) okulu olmuştur. Bunun yanısıra, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından özel statüye tabi tutularak, 5 Nisan 2017 tarihinde, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğunda atılan imzalarla İELEV Özel Lisesi, Yurtdışı Alman Okulu (DAS- Deutsche Ausland Schule) olarak akredite edilmiştir. Böylelikle bu statüye sahip dünyadaki 140 okul arasında yerini almıştır.

İELEV Özel Lisesinde eğitim süresi 5 yıl olup, lisemize kayıt olan tüm öğrencilerin 4 yıllık lise öğrenimleri öncesi Hazırlık Sınıfı okumaları esastır. Üç dilde eğitim yapan okulumuzda hem Almanca hem İngilizce Hazırlık sınıfı uygulaması vardır ve bu özelliğiyle Türkiye'de bir ilke imza atmıştır. GIB-Diploma Programme lisenin son 2 yılında uygulanmasına rağmen Hazırlık sınıfından itibaren tüm öğrencilerimiz her seviyede Uluslararası Bakalorya Organizasyonun eğitim felsefesi çerçevesinde eğitim görürler.

•  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu