Aday Öğrenci Başvurusu için Tıklayınız

İELEV Özel Lisesi Hakkında

Lisemiz, 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılında kurulmuştur. Özgüven sahibi, araştıran-sorgulayan, bilimsel bakış açısına sahip, toplum ve çevre sorunlarına duyarlı, birden fazla yabancı dil konuşan (Almanca-İngilizce), teknolojiyi etkin kullanan dünya vatandaşları yetiştirme hedefiyle yola çıkan bir okuldur.

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından (IBO) Mart 2017'de akredite edilerek Türk Milli Eğitim Sistemi içerisindeki ilk GIB-DP (Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat) okulu olmuştur. Bunun yanısıra, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından özel statüye tabi tutularak, 5 Nisan 2017 tarihinde, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğunda atılan imzalarla İELEV Özel Lisesi, Yurtdışı Alman Okulu (DAS- Deutsche Ausland Schule) olarak akredite edilmiştir. Böylelikle bu statüye sahip dünyadaki 140 okul arasında yerini almıştır.

İELEV Özel Lisesinde eğitim süresi 5 yıl olup, lisemize kayıt olan tüm öğrencilerin 4 yıllık lise öğrenimleri öncesi Hazırlık Sınıfı okumaları esastır. Üç dilde eğitim yapan okulumuzda hem Almanca hem İngilizce Hazırlık sınıfı uygulaması vardır ve bu özelliğiyle Türkiye'de bir ilke imza atmıştır. GIB-Diploma Programme lisenin son 2 yılında uygulanmasına rağmen Hazırlık sınıfından itibaren tüm öğrencilerimiz her seviyede Uluslararası Bakalorya Organizasyonun eğitim felsefesi çerçevesinde eğitim görürler.

İELEV Okullarını yakından tanımak ve online görüşme sürecimize katılmak için  Randevu Talep Formunu doldurabilirsiniz.

27 Haziran 2020’de gerçekleştirdiğimiz İELEV Özel Lisesi Online Tanıtım toplantımızın kaydını buradan izleyebilirsiniz.