GIB ile Üniversite Seçenekleri

Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat ile Üniversite Seçenekleri

GIB Diploma Programı, Uluslararası Bakalorya (IB) organizasyonunun sunduğu Yurtdışı Alman Okulları tarafından uygulanabilen 100’den fazla ülkede (İngiltere, ABD, Avustralya…gibi) geçerliliği olan uluslararası bir programdır.

GIB Diploması alarak mezun olan öğrencilerimiz, Almanya, İsviçre ve Avusturya’daki üniversitelere doğrudan başvurma hakkına sahiptirler. GIB Diploması öğrencilere hem Türkiye’deki vakıf üniversitelerinde hem de dünyadaki üniversitelerde burs olanağı sağlamaktadır. Ayrıca devlet üniversitesi olan Türk-Alman Üniversitesi de üniversite sınavı puanı doğrultusunda öğrencilerimize özel bir kontenjan tanımaktadır.

İELEV Özel Lisesi mezunlarının,

• GIB Diploması,
  • MEB Lise Diploması,
  • Cambridge İngilizce Yeterlilik Sertifikası,
    (PET: Preliminary English Test, FCE: First Certificate in English)
  • Almanca Dil Diploması I ve II (DSD: Deutsches Sprachdiplom) sahibi olmaları hedeflenmektedir.