İELEV Özel Lisesinde CAS Çalışmaları

Okulumuzun 11 ve 12. Sınıfındaki öğrencilerimiz IB programı kapsamında CAS (yaratıcılık, fiziksel aktivite, sosyal sorumluluk) çalışmaları yapmaktalar. Diğer sınıf seviyelerindeki öğrencilerimizin de CAS programına aşinalık kazanmaları, kendilerini geliştirmeleri ve yardıma ihtiyacı olanlara destek olarak dayanışma bilincini geliştirmeleri için Edinburgh Dükü Uluslararası ödül programını uygulamaktayız.

Tüm öğrencilerimizde bu tür çalışmaların bir alışkanlık halini almakta olduğunu görmekten mutluyuz.

CAS bağlamında yapılan farklı branş derslerinde yaptığımız hatta her yıl gerçekleştirerek gelenekselleştirdiğimiz çalışmalar da bulunmaktadır. Bunlardan bazıları:

• 2017- Sponsorlu Yürüyüş: ÇYDD’ne bağış
  • 2018-Sponsorlu Yürüyüş: Atatürkçü Düşünce Derneği’ne bağış
  • Tarih: Azınlıklara mensup kişilerle kendi dinleri ve gördükleri baskılar hakkında söyleşi.
  • TOK: Karanlıkta Diyalog çalışması ile görme engellileri daha iyi anlama
  • Türk Dili ve Edebiyatı: Çevreye duyarlılık (Yenişehir’de Bir Öğle Vakti romanı),  Yaratıcılık (Vişne Bahçesi) Duyarlılık, farklı kültürlere saygı (Kadınsız Erkekler), Çevreye duyarlılık (Karadenizin Kıyıcığında) konularında forum, sunum, drama, twitter hesabı oluşturma, oyunlaştırma, panel, tiyatro, yaratıcı yazma
  • Biyoloji: Kök hücre araştırmaları, bu konudaki kanunlar ve etik yaklaşım. Antrenman gereken belirli sporlar ve metabolik uyum süreci hakkında tartışma.
  • İngilizce: çeşitli ibadet yerlerinde(kilise, camii, vs) gerçekleşen projelere nasıl katkıda bulunabiliriz. Ülkemizdeki mültecilerin durumu nedir ve yaşamış oldukları olumsuzlukları üzerlerinden atmaları için nasıl yardımcı olabiliriz.  (SmallSteps organizasyonu)
  •  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu