Adım Adım Kayıt Süreci

İELEV Özel Lisesi Türkiye Özel Okullar Derneği (https://www.tozok.org.tr) üyesidir ve dernek üyesi diğer özel okullar ile aynı şekilde öğrenci kabul ve kayıt eder. Kayıtlarımızda Merkezi Sınav Puanı (MSP) esas alınacaktır, ayrı bir puan hesaplama yöntemi kullanılmayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı “Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” ile birlikte kayıt takvimini yayınladıktan sonra özel okullar kayıt takvimlerini ilan edeceklerdir.

Her kayıt dönemi önce ön kayıt sonra asil kayıt olmak üzere iki aşamalı ilerleyecektir, bu süreçler “ön kayıt dönemi” olarak adlandırılmaktadır.

Arda arda üç ön kayıt döneminden sonra serbest kayıt dönemine geçilecektir.

1. Adım: Taban puan ve kontenjanları öğrenin

Sınavla öğrenci alacak özel okulların taban puanlarını ve ön kayıt tarihlerini web sayfalarından öğrenebilirsiniz.

Bir okula ön kayıt yaptırabilmeniz için en az o okulun ilan etmiş olduğu taban puan kadar puan almış olmanız gerekmektedir.

2. Adım: Ön Kayıt Yaptırın

Birden fazla özel okula aynı zamanda ön kayıt yaptırmanız mümkündür.

Bakanlık sınav puanlarını açıkladıktan hemen sonra taban puanlar belirlenir.

İELEV Özel Lisemiz dahil okulların çoğu, ön kayıtları internet üzerinden online olarak almaktadır.

3. Adım: Okulların web sayfalarını takip edin.

Her okul her bir ön kayıt işlemi sonrasında bir asil bir de yedek liste oluşturur ve bu listeleri kayıt takvimlerinde duyurduğu günde ilan eder.

Ön kayıt yaptırdığınız okulların web sayfalarını takip ederek hangi okullarda asil listede veya yedek listede olduğunuzu saptayın.

Burada ortaya çıkan resme göre bir sonraki adımınızı belirleyin.
Asil listede yer aldığınız okulda hemen kaydınızı yaptırabilirsiniz. Eğer bir okulun yedek listesinde yer alıyorsanız, sıranın size gelip gelmeyeceğini takip etmenin en iyi yolu açık kontenjana ve yedek listenin uzunluğuna bakmak ve buna göre düzenli olarak web sayfasını takip etmek veya okul idaresiyle temasta olmaktır.

4. Adım: Birinciden sonraki Ön Kayıt dönemlerinde sıkı takip!

Birinci Ön Kayıt döneminde kayıt olamadıysanız, hala şansınız var. Toplam 3 Ön Kayıt dönemi olacaktır.

İkinci Ön Kayıt döneminde asil listede yer alıyorsanız mutlaka sizin için verilen saatlerde (!) kayıt için gerekli evraklarla bizzat okulda olmanız gerekir.

Yedek listede yer alıyorsanız çoğu özel okul için saat 15:00 itibariyle okul bahçesinde bulunmanız gerekir. O saatte kapılar kapanır ve içeriye başka aday veli alınmaz. (İELEV Lisesi, merkeze uzaklığı nedeniyle, bu kuralı TÖZOK üyesi okullara haksız rekabet yaratmayacak şekilde farklı uygulayacaktır.)  Yine gerekli evrakları yanınızda bulundurmayı unutmayın.

5. Adım: Son şans: Serbest Kayıt dönemi

Serbest kayıt döneminde okullarda farklılıklar olabilir. Okul yönetimi ile irtibata geçerek yapmanız gerekenleri öğrenin.

Dikkat: Bir özel okula kayıt yaptırdıktan sonra başka okulda sıranın size gelmesi mümkündür. Bu durumda ilk kayıt yaptırdığınız okuldan kayıt aldırıp diğer okula gitmek isterseniz Özel Ögretim Kurumları Yönetmeliği 56. Maddesinde belirtilen iade koşuları gereği ödediğiniz ücrette kesinti yapılır!

Kayıt için gerekli belgeler:

1. LGS sınav puanını gösteren e-okul sayfası (Okul onayı zorunlu değildir.)
  2. Öğrencinin nüfus cüzdanı veya noter tasdikli fotokopisi ve bu belgelerden birinin fotokopisi,
  3. Ebeveynlerin nüfus cüzdanları ve fotokopileri (MEB tarafından e-okul sistemine girilmek üzere istenmektedir.)
  4. Öğrencinin son 6 ay içerisinde çekilmiş 6 vesikalık fotoğrafı,
  5. Ebeveynler boşanmışlarsa velâyet belgesi ve fotokopisi,
  6. Kayıt için gelen kişi velâyet hakkına sahip değilse noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi, M.E.B yönergeleri doğrultusunda kayıt işleminin gerçekleşebilmesi için bizzat öğrencinin velisi tarafından Öğrenci Kayıt Sözleşmesi’nin imzalanması gerekmektedir. Aksi takdirde kayıt işlemi tamamlanamaz. Anne ve baba boşanmış ise kayıt işlemleri velayet sahibi veli tarafından yapılmalıdır. Eğer işlemler anne ya da baba dışında kişilerce yapılacak ise velileri tarafından verilmiş vekâlete ihtiyaç vardır. Her iki durumda da kayıt anında velayet ya da vekaletin ibrazı gerekmektedir.

•  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu