İELEV Özel Lisesi-LGS Taban Puan-Kontenjan-Ön Kayıt-Burs Bilgileri için tıklayınız

Sıkça Sorulan Sorular

Soru:
İELEV Okullarından İstanbul (Erkek) Lisesine sınavsız geçiş yapılabilir mi?

Cevap:
İstanbul (Erkek) Lisesi bir devlet lisesidir. İELEV Okulları ise, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) tarafından kurulmuş bir özel okul zinciridir. İELEV ile İstanbul Lisesi arasında bunun dışında bir ilişki bulunmamaktadır. Dolayısıyla, İELEV Okullarının orta kısmını bitiren öğrenciler, İstanbul Lisesine doğrudan geçiş yapamazlar. İELEV Okullarından mezun olan öğrencilerin İstanbul Lisesine geçişleri sadece TEOG sonuçları doğrultusunda gerçekleşebilir. Geçtiğimiz yıllarda İELEV Okullarında 8. sınıftan mezun olup İstanbul Lisesine kaydolmuş olan öğrenci sayılarını müdürlerimizden öğrenebilirsiniz.

Neden Almanca?

Soru:
İELEV Ortaokullarından İELEV Özel Lisesine Direk Geçiş Hakkı Var mı?

Soru:
İELEV, İELEV Okulları ile İEL Arasındaki Bağ Nedir?

Cevap:
İELEV Okulları, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfının (İELEV) resmi kuruluşudur. İELEV, ülkemiz çocuklarının ve gençlerinin Vakfın olanaklarından yararlanmalarını sağlamak, Sarı Siyahlılık kültürünün temelini oluşturan değerleri ve çok kültürlülüğe dayalı evrensel ülküsünü yeni kuşaklara taşımak üzere özel eğitim sektöründe var olma kararı ile çalışmalarını sürdürür.

İELEV, İstanbul Erkek Lisesinde öğrencilik, öğretmenlik veya yöneticilik yapmış; Sarı Siyahlı camiayı desteklemiş yardımseverlerce 20 Aralık 1982 tarihinde kurulan İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, ülkemize eğitim alanında hizmet vermeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur.

Soru:
Burs ve İndirim Koşulları Nelerdir?

Soru:
İELEV Okullarını Hakkında Bilgi almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Coronavirus Önlemleriniz Nelerdir?