Bizden Haberler< Geri dönün

13.4.2015

Comenius Projesi Romanya Hareketliliğimiz

Ulusal Ajans tarafından kabul edilip desteklenen ve 2013‘te başlayıp iki yıl sürecek olan Comenius projemizin konusu “Family Traditions, School Traditions (Aile ve Okul Gelenekleri)” dir. Romanya’nın koordinatörlüğünde; İspanya, Polonya ve Türkiye’nin yürüttüğü bu ortak projede İngilizce’nin aktif kullanımı ön planda tutularak kültürel zenginliği paylaşmak amaçlanmaktadır. İlk toplantısı 23-27 Ekim 2013 tarihleri arasında İspanya’da, ikinci ise 7-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında okulumuzda yapılan projenin bu seneki ilk hareketliliği 18-22 Ekim 2014 tarihleri arasında Polonya’ya, ikinci hareketliliği ise 5-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Romanya’ya gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz, Romanya’nın görülmeye değer yerlerini farklı kültürlerden arkadaşları ile gezdiler. Ayrıca projede yer alan tüm öğrenciler, kendi kültürlerini ve geleneklerini birbirleriyle paylaşarak kültürlerarası dayanışmaya örnek teşkil ettiler.

Öğrencilerimiz  The Village Museum  ( Müze),The Houses of Parliment (Parlemento Binası)Cotroceni Palace (Sarayı), Bran Castle  (Drakulanın evi) ,Peles ve Pelisor Castles (kaleleri)ve Bükreş şehrini gezdikten sonra Polonya, İspanya ve Romanya’nın geleneklerini tanıttığı etkinliklerden ardından geleneksel bir şarkımızı seslendirdiler.

Beş günlük ziyaretin ardından öğrencilerimiz, Türkiye’yi uluslararası bir projede başarıyla temsil etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadılar.


Foto Galeri