Bizden Haberler< Geri dönün

26.6.2013

The World Scholar’s Cup “Global Round” dan Gümüş Madalya ile Döndük

Dünya çapında düzenlenen WSC’nin Dubai’de yapılan 2. etabına katılan İELEV’ li öğrencilerimiz Scholar’s Top 10 kategorisinde yer aldılar ve yarışmadan gümüş madalya ile döndüler.

İlk etabı 24-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında, İzmir’de TAKEV Okulları ev sahipliğinde yapılan, 16 okulun katıldığı ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen, uluslararası bir öğrenme festivali olan The World Scholar’s Cup’tan madalyalarla döndüler. WSC’nin ilk etabında bir altın, altı gümüş, bir bronz madalya kazanan ve ilk 10 takım arasında yer alma başarısını gösteren öğrencilerimiz yarışmanın bir sonraki etabı “Global Round” için Dubai’ye gittiler.

19-24 Haziran 2013 tarihleri arasında WSC Dubai etabında 30 ülke, 200 okul ve 1600 öğrencinin yer aldığı yarışmada altı öğrencimiz okulumuzu temsil etti. Öğrencilerimiz Kaan Kaplanoğlu, Ünal Yiğit Özülkü, Ege Çağlar, Mısra Ermiş, Lalin İsapur ve Ayşe Ekin Eryılmaz sene başında belirledikleri tema üzerine özveri ile çalışarak takım olarak yarıştıkları kategorilerde (Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Bowl ve Scholar’s Challenge) yaptıkları başarılı sentezleri ve ifadeleri ile jürinin dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar. Öğrencilerimiz başarılarını ikinci olarak taçlandırdılar.

Yoğun ama bir o kadar da verimli geçen beş günde, öğrencilerimiz farklı deneyimler yaşadılar. Dubai Mall’da yapılan açılış törenini takiben ilk gün Scavenge - İstasyon Çalışmasında tüm ülkelerden gelen öğrencilerin karma gruplar halinde yarıştıkları çalışmada, öğrenciler birbirlerini tanıma ve kültür alışverişinde bulunma fırsatını elde ettiler.

İkinci gün Gems Wellington Academy kampüsünde Collaborative Writing kategorisinde grup olarak yarışan öğrencilerimiz, ardından Scholar’s Challenge - Bireysel Bilgi Yarışmasında beş ayrı dalda - Edebiyat (Literature), Bilim (Science ), Sanat (Art), Special Area (Hava olayları ile ilgili bir bölüm) ve Popüler Kültür (Current Affairs) - 120’şer soruyu yanıtladılar.

Öğleden sonraki aşama münazara için yapılan çekiliş sonrası GEMS Wellington International School ile eşleşen İELEV Özel İlköğretim Okulu ve International School of Canada ile eşleşen İELEV Özel 125. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerimiz yarışmada okullarını temsil ettiler.

Yarışmacılar, üçüncü gün American University kampüsünde Scholar’s Bowl - Grup Bilgi Yarışması ve ardından Scholar’s Show adı altında tüm grupların katıldığı yetenek yarışmasından sonra düzenlenen Scholar’s Ball’da eğlenerek günün yorgunluğunu çıkardılar.

Organizasyonun son gününde Debate Showcase ve Scholar’s Show ikinci etaplarından sonra katılımcı ülkelerin bayrak geçişi yapıldı. Ödül töreni öncesi Dubai Başkonsolosumuz Sayın Elif Çomoğlu Ülgen, ülkemizi temsilen yaptığı konuşmasının ardından tüm Türk takımlarını ve diğer ülkeleri tebrik etti.

Öğrencilerimiz ikinci yabancı dil olarak öğrendikleri İngilizcenin kullanımında, anadili İngilizce olan ve ilk yabancı dil olarak İngilizce öğrenen arkadaşlarıyla yaptıkları yarışmalarda oldukça başarılı bir performans sergilediler. Yarışmadan gümüş madalya ile dönen öğrencilerimizi kutluyor emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.


Foto Galeri