Başarılarımız< Geri dönün

18.5.2011

Semep Projesi'ne Katıldık ve Birinci Olduk

Semep Projesi'ne Katıldık ve Birinci Olduk

Uluslararası bir çevre eğitim projesi olan “SEMEP” (South - Eastern Mediterranean Environment Project) için hazırlıklarımız, Fen ve Teknoloji ile Sosyal Bilgiler Bölümlerinin işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz, 6. ve 7. sınıf öğrencilerimizden oluşturduğumuz takımımız ile “Bilim Yoluyla Kültürler Arası Uzlaşma” temalı SEMEP’e, “Tarihi Yarımada’da Sultanahmet Meydanı’nın Dünü ve Bugünü” temasıyla katılmış ve 13 Mayıs 2011 Cuma günü İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Fen Lisesi’nde başarılı bir sunum yapmıştır. En iyi semt dalında birinci olan öğrencilerimiz plaket ile ödüllendirilmişlerdir.

“Sultanahmet Meydanı” hakkında araştırma yapan, alanında uzman kişilerle röportajlar yapan, akademisyenlerin konuyla ilgili makalelerini inceleyen, çeşitli yazarların İstanbul üzerine yazdıkları kitapları okuyan, eski gazete arşivlerini tarayan, meydanda bulunan tarihi yerleri ziyaret eden ve geçmişteki yaşam özelliklerini bugün ile karşılaştırarak değerlendirme yapan öğrencilerimizi ve onlara destek olan öğretmenlerimizi kutluyor, “Semep Afiş Günü” etkinliği için afiş çalışmasında öğrencilerimize liderlik yapan “Görsel Sanatlar Bölümümüz”e teşekkür ediyoruz.