Bizden Haberler< Geri dönün

20.3.2013

Sarı Siyahlılar Dayanışma, Beraberlik Ve Anma İçin Şehitler Diyarında Buluştuk.

İELEV’ li öğrenciler, aileler ve İstanbul Lisesi öğrencileri, mezunları, Sakarya İzci Oymağı izcileri ile eski İstanbul Spor bisikletçilerinden oluşan Sarı Siyahlılar 19 Mayıs günü saat 03.30’da dayanışma, beraberlik ve anma için Şehitler Diyarında buluştuk.

16 Mayıs sabahı bisikletleriyle İstanbul Lisesi bahçesinden Çanakkale’ye hareket eden Sarı Siyah camianın üyeleri, 17 – 19 Mayıs tarihleri arasında Sakarya İzci Oymağı ile birlikte Gelibolu’da Geleneksel İzci Kampına katıldık.

İELEV Eğitim Kurumları öğrencilerinin büyük bir cesaret örneği göstererek gerçekleştirdikleri yolculuk, Sarı Siyahlı 29 bisikletli ile birlikte veliler ve izcilerin yanı sıra İELEV Eğitim Kurumları kardeş okulu Bolu Mengen Gökçesu İlköğretim Okulu öğrencileri de olmak üzere tarihine sahip çıkan yaklaşık 650 kişi Kabatepe’de bir araya geldik.

18 Mayıs’ı, 19 Mayıs’a bağlayan gece saat 03.30 da düzenlediğimiz geleneksel Anma Töreni’nde Çanakkale Savaşı’nda kaybettiğimiz gençlerimizi dayanışma ve beraberliği yaşatmak sorumluluğuyla bir kez daha tüm şehitlere olan vefa borcumuzu yerine getirdik.

İELEV Ailesinin bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu samimiyetle paylaşan velimiz Taner Ergül’ün, gezi sonrası duygu ve düşüncelerini aktardığı, hepimizi motive eden ve doğru yolda, doğru insanlarla birlikte olduğumuzu hissettiren övgü dolu iletisini paylaşmak isteriz.

Değerli İELEV Ailesi,

16-19 Mayıs tarihlerinde İELEV Özel İlköğretim Okulu - Cağaloğlu öğrencileri, İstanbul Lisesi öğrencileri, İstanbul Lisesi mezunları, değerli öğretmenlerimiz ve 4 veli ile birlikte gittiğimiz Çanakkale bisiklet gezisi, benim için, bugüne kadar yaşadığım en özel ve en güzel anlara sahip olduğum bir etkinlik oldu.

Liseliler ve büyükler bir yana, çocuklarımızın yaklaşık 200 km’si bisiklet ile gidilen yolun büyük bölümünde pedal çevirmeleri ve bunu azimle yapmaları gerçekten keyif ve gurur vericiydi.

Kendi adıma, bu yolun tamamını pedal çevirerek gitmek ise benim için gerçekten sınırlarımı görmek için bir olanak sağladı. 

Yanımda oğlum ile pedal çevirmek, onun yorulduğu , zorlandığı, zaman zaman vazgeçtiği ama sonunda tekrar geri dönüp yolu tamamlamak azmi ile devam ettiği yol boyunca tüm bu an ve duyguları beraber yaşayabilmenin keyfi ve değeri ise tarifi mümkün olmayan bir duygu idi. Bu yolculukta, tüm katılanların, amacın varmak değil, gidebilmenin keyfini çıkarmak olduğunu ancak varmanın da orada katılacağımız anma töreni açısından büyük önem ve değer taşıdığını bir kez daha hissettiğini düşünüyorum.

Uzun yol boyunca pedal çevirmenin yorgunluğu, Kabatepe kamp alanında otobüs ile gelen grupla buluştuğumuzda, yerini çadırlarımızı kurup yerleşme telaşına bıraktı. Ardından çocuklarımızın sanki hiç yorulmamışlar gibi doğanın içinde oyunlar oynamaya koşması ise çocukluğumu hatırlattı.

Dünyanın en seçkin ve özgün savaşının yaşandığı Gelibolu yarımadasında yaptığımız geziler , tarihimizin bu en önemli bölümlerinden birine yaptığımız bir yolculuktu ve orada ölen ve şehit olan her milletten gencin buruk anısı ile birlikte geçit vermemiş olmamızın gururunu da yaşattı bizlere.

18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece çocuklarımız ile beraber saat 01.30 da başlayıp 8 km’lik bir yürüyüş sonucu ulaştığımız Kanlısırt’ ta, 98 yıl önce gencecik yaşlarına rağmen büyük cesaret gösterip Vatanlarını savunmak için geldikleri bu topraklarda, okulumuza Siyah rengi veren değerli şehitlerimizi anma töreni ise hüzün ve gururu da barındıran, vatanımızı sevmek, korumak azmimizi tekrarladığımız benzersiz bir tecrübe oldu hepimiz için.

19 Mayıs günü gecenin mahmurluğu ile uyanıp dönüş yoluna koyulduğumuzda, yüzümde bir gülümse olduğunu ve bunun çok şeyi ifade ettiğini söylememe bilmem gerek var mı?

Bu gezinin gerçekleşmesini sağlayan vakfımıza ve okulumuza, gezi boyunca neredeyse günün 24 saati hepimizi rahat ettirmek için didinen fedakar öğretmenlerimize, yol boyunca pedal basan çocuklarımıza ve gençlerimize, bu güzel bütünün bir parçası gibi davranan velilerimize, bu keyifli, ahenkli, verimli ve çok özel deneyim için teşekkür ederim.

Mangalda yapılan köfteleri, sucukları, balıkları ve kampta pişirilen menemeni kaçıranlar , sabah saat 5‘ te soğuk makarnayı afiyetle yiyen çocuklarımızı göremeyenler için ise gelecek yıl fırsatlarının olacağını söylemek isterim.

Saygılarımla."

Taner Ergül
İELEV Özel Ortaokulu öğrencimiz Deniz Ergül’ün babası


Foto Galeri