Weltverband Deutscher Auslandsschulen (WDA)

Dünya Alman Okulları Birliği (WDA), tüm dünyada Alman okullarını temsil eden kurum ve kuruluşların interaktif sosyal ağıdır. İletişim ve iş birlikleri üzerine kurulan bu sistem sayesinde, tüm güncel eğitim yaklaşımları takip edilerek, projeler geliştirmek veya gerçekleştirilmiş projeleri incelemek mümkün olmaktadır.

Almanca dil eğitimi konusunda 2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılında İELEV Okullarında önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmelerden ilki İELEV Okullarının Temmuz 2015 itibariyle Dünya Alman Okulları Birliği'ne (WDA) kabul edilmesidir.

Dünya Alman Okullar Birliğinin yeni üyesi İELEV Okulları öğrencilerimiz, mezun olana kadar bu birliğe üye okullarda okuyan yaşıtlarıyla iletişim kurabilme, network oluşturma ve birlikte proje yürütme gibi imkanlara sahip olacaklardır.