Bizden Haberler< Geri dönün

27.4.2015

Okullar mı Dershane, Dershaneler mi Okul Oluyor?

Okullar mı Dershane, Dershaneler mi Okul Oluyor? Panelinde Sektör Duayenleri Soruları Yanıtladı.

İELEV Eğitim Kurumları tarafından 19 Nisan 2015 Pazar günü gerçekleştirilen “Okullar mı dershane, dershaneler mi okul oluyor?” Paneli’nde sektör duayenleri
Nazmi Arıkan- Fen Bilimleri Okulları Kurucusu
Prof. Dr. Ali Baykal-  Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Erhan Erkut – MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı
Cem Gülan- Türkiye Özel Okullar Birliği Eş Başkanı
İbrahim Taşel- TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı’nın
katılımlarıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Ali Baykal, “Eğitim bir tasarımdır. Eğitimle ilgili dönüştürme işleri teknik, etik ve titizlik prensipleri ile yapılmalıdır” dedi.

Nazmi Arıkan, dershanelerin mevcut yapı ve kadrolarının sürece uyumundan söz etti ve liseden mezun olup üniversite sınavına girecekler için henüz bir formül oluşturulmadığını aktardı.

Cem Gülan, temel liselerin de artık “özel okul” statüsüne sahip olacağından bu süreçte birlik olarak kaliteli bir eğitim için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Velilere “uygun fiyatlı eğitim vereceğini söyleyecek kurumların olacağını ancak bu kurumların “uygun fiyat” yaklaşımı ile “eğitimden” feragat edeceklerini unutmamalarını söyledi.

İbrahim Taşel, süreçte Anadolu’nun uzak illerinde yaşayan öğrencilerin gözünden bakıldığında eğitimde fırsat eşitliğinin yeniden hatırlanması gerektiği üzerinde durdu.

Prof. Dr. Erhan Erkut ise, Üniversitelerin test çözen değil, çözüm üreten hayata hazır öğrenciler istediğini hatırlatarak, “Ülkemizin ana okuldan başlayarak çocukların sınavlara değil hayata hazırlayan bireyler olarak yetiştiren okullara ihtiyaç var” dedi.

Katılımcıların ve sektör temsilcilerinin sorularına yanıt aranan panelin video kaydını https://vimeo.com/125569375 adresinden izleyebilirsiniz.


Foto Galeri