Toplam: 272
1.5.2017
Bilişim Haftası Etkinlikleri

01-05 Mayıs 2017 haftasında, Bilişim Teknolojileri Bölümümüz liderliğinde “Bilişim Haftası” okulumuzda birbirinden farklı, renkli, heyecanlı, eğlendirirken öğreten teknoloji dolu etkinliklerle kutlandı. 02 Mayıs 2017 Salı günü, Zaxe 3 Boyutlu Teknoloji Firmasından gelen eğitmenler tarafından 4, 5, 6, 7. sınıflarımız 3 boyutlu yazıcılar ve teknoloji alanında son çıkan yenilikler hakkında bilgilendirildi. Ana sınıfı öğrencilerimiz 3D atölye çalışmasıyla kağıda çizdikleri hayvan modellerini bilgisayar ortamına aktararak 3 boyutlu hale getirip çıktısını aldılar. Öğrencilerimiz 3D yazıcı dünyasını yakından tanıyarak bu tip yazıcılar ile neler yapılabileceğini gördüler. 02 Mayıs 2017 Salı günü, “Scratch” kitabının yazarı Sn. Hakan ATAŞ’ı okulumuzda ağırladık. Konuğumuz 2 ve 3. sınıf öğrencilerimizle kodlama üzerine yaptığı keyifli sohbetin ardından onlara scratch programı ile yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Etkinlik scratch ile kodlamayla mBot robotunda gülen, üzülen yüz ifadelerini gösteren projeyle tamamlandı. 03 Mayıs 2017 Çarşamba günü, “Tekhnelogos” Firmasından gelen eğitmeler eşliğinde 5. sınıf öğrencilerimiz ile “micro:bit atölye” çalışması yapıldı. Öğrencilerimiz micro:bit ile kâğıt-taş-makas oyununu yaparak birlikte keyifli dakikalar geçirdiler. Etkiliğimiz, micro:bit ile yapılmış uzaktan kumandalı araba projesinin incelenmesiyle son buldu. 03 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Robot Şair Sn. Deniz YILMAZ şiirlerini bizler için yazdı. Bir robotun kendi kendine şiir yazabileceğini şaşkınlıkla izleyen öğrencilerimiz, şairin yazdığı şiirleri birbirlerine okuyarak şiirin yazılış algoritması üzerine tartıştılar. 04 Mayıs 2017 Perşembe günü,Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında Zaxe 3 Boyutlu Teknoloji Firmasını Maker Kulübü öğrencilerimiz ile birlikte ziyaret ettik. Etkinlik kapsamında 3D yazıcıları yakından görme ve inceleme imkânı yakaladık. Tincercad programı ile 3 boyutlu modeller yaptık. 05 Mayıs 2017 Cuma günü,Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında Robotzade Firmasından gelen eğitmenler Ardunio programını ve ürününü anlattılar. Öğrenciler gruplara ayrılarak çizgi izleyen robot yaptılar. Tüm öğrencilerimiz çalışmalarını tamamladıktan sonra küçük bir yarışma düzenleyerek aralarında birinci olan robotu belirlediler. Etkinlik kapsamında ardunio ile yapılan projeleri detaylı olarak yakından inceleme fırsatı yakaladılar. Bilişim Haftası etkinliklerimiz çerçevesinde okulumuzda ağırladığımız değerli konuklarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Teknolojinin işinizi kolaylaştıracağı keyifli dolu günler diliyoruz.

Toplam: 272