Toplam: 266
1.5.2017
Bilişim Haftası Etkinlikleri

01-05 Mayıs 2017 haftasında, Bilişim Teknolojileri Bölümümüz liderliğinde “Bilişim Haftası” okulumuzda birbirinden farklı, renkli, heyecanlı, eğlendirirken öğreten teknoloji dolu etkinliklerle kutlandı. 02 Mayıs 2017 Salı günü, Zaxe 3 Boyutlu Teknoloji Firmasından gelen eğitmenler tarafından 4, 5, 6, 7. sınıflarımız 3 boyutlu yazıcılar ve teknoloji alanında son çıkan yenilikler hakkında bilgilendirildi. Ana sınıfı öğrencilerimiz 3D atölye çalışmasıyla kağıda çizdikleri hayvan modellerini bilgisayar ortamına aktararak 3 boyutlu hale getirip çıktısını aldılar. Öğrencilerimiz 3D yazıcı dünyasını yakından tanıyarak bu tip yazıcılar ile neler yapılabileceğini gördüler. 02 Mayıs 2017 Salı günü, “Scratch” kitabının yazarı Sn. Hakan ATAŞ’ı okulumuzda ağırladık. Konuğumuz 2 ve 3. sınıf öğrencilerimizle kodlama üzerine yaptığı keyifli sohbetin ardından onlara scratch programı ile yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Etkinlik scratch ile kodlamayla mBot robotunda gülen, üzülen yüz ifadelerini gösteren projeyle tamamlandı. 03 Mayıs 2017 Çarşamba günü, “Tekhnelogos” Firmasından gelen eğitmeler eşliğinde 5. sınıf öğrencilerimiz ile “micro:bit atölye” çalışması yapıldı. Öğrencilerimiz micro:bit ile kâğıt-taş-makas oyununu yaparak birlikte keyifli dakikalar geçirdiler. Etkiliğimiz, micro:bit ile yapılmış uzaktan kumandalı araba projesinin incelenmesiyle son buldu. 03 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Robot Şair Sn. Deniz YILMAZ şiirlerini bizler için yazdı. Bir robotun kendi kendine şiir yazabileceğini şaşkınlıkla izleyen öğrencilerimiz, şairin yazdığı şiirleri birbirlerine okuyarak şiirin yazılış algoritması üzerine tartıştılar. 04 Mayıs 2017 Perşembe günü,Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında Zaxe 3 Boyutlu Teknoloji Firmasını Maker Kulübü öğrencilerimiz ile birlikte ziyaret ettik. Etkinlik kapsamında 3D yazıcıları yakından görme ve inceleme imkânı yakaladık. Tincercad programı ile 3 boyutlu modeller yaptık. 05 Mayıs 2017 Cuma günü,Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında Robotzade Firmasından gelen eğitmenler Ardunio programını ve ürününü anlattılar. Öğrenciler gruplara ayrılarak çizgi izleyen robot yaptılar. Tüm öğrencilerimiz çalışmalarını tamamladıktan sonra küçük bir yarışma düzenleyerek aralarında birinci olan robotu belirlediler. Etkinlik kapsamında ardunio ile yapılan projeleri detaylı olarak yakından inceleme fırsatı yakaladılar. Bilişim Haftası etkinliklerimiz çerçevesinde okulumuzda ağırladığımız değerli konuklarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Teknolojinin işinizi kolaylaştıracağı keyifli dolu günler diliyoruz.

18.12.2016
13. Geleneksel Yeni Yıl Panayırı’ mızı Coşkuyla Gerçekleştirdik

18 Aralık 2016 Pazar günü, “13. Geleneksel Yeni Yıl Panayırı” nı veli, öğrenci ve mezunlarımızın katılımıyla okulumuzda gerçekleştirdik. Her yıl heyecanla beklenen panayırımız, 3.sınıf öğrencilerimizden oluşan koronun söylediği şarkılarla başladı. Panayırımızda el işi atölyelerinde velileriyle keyifli anlar geçiren öğrencilerimiz spor salonunda babalarıyla kıyasıya mücadele eden çocuklarımız, anneleriyle kurabiye pişirme atölyesinde nefis lezzetleri şekillendiren miniklerimiz, karaoke de popüler şarkılarla coşan mezunlarımız, kukla tiyatrosunda Almanca masallar dinleyerek waffel kokularıyla baştan çıkan misafirlerimiz ve Almanya’ya özgü birbirinden lezzetli yiyecekler ile kendilerini şımartan İELEV‘liler kocaman bir aile olmanın sevincini yaşadılar. Panayırımızın en önemli ve mutluluk veren kısmı ise elde edilen gelirin KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı), Aziz Nesin Vakfı ve Bolu–Gökçesu İlköğretim Okuluna bağışlanacak olmasıdır. Etkinliğimize katılarak maddi ve manevi destek veren İELEV ailesine teşekkür ederiz. Unser 13. IELEV- Weihnachtsbasar! Am Sonntag, den 18. Dezember 2016 fand unser traditioneller Weihnachtsbasar,der dieses Jahr schon sein 13-jähriges Jubiläum feierte, an unserer Schule in Cağaloğlu statt. Dies wurde mit der Teilnahme unserer Schüler, Eltern und unseren Absolventen mit Begeisterung gefeiert. Der Weihnachtsbasar, den alle jedes Jahr sehnsüchtig erwarten, wurde mit den Weihnachtsliedern unseres Chors der Drittklässler eröffnet. Während unsere Schüler mit ihren Eltern schöne Momente in den Bastelstuben und in der Backstube erlebten, konnte man auch viele günstige Schnäppchen in unserem Flohmarkt machen. Neben den Teilnehmern, die mit Begeisterung am Karaoke-Singen teilnahmen und populäre Lieder sangen, konnten die Besucher des Puppentheaters „Hänsel und Gretel“ hören. Wie jedes Jahr gab es deutsche Leckereien und Süßigkeiten, wie Berliner und Waffeln. Alle Besucher hatten die Freude daran, ein Mitglied der großen IELEV-Familie zu sein. Recht herzlich möchten wir uns bei unseren Eltern, Schülern und allen bedanken, die durch ihre Mithilfe zum erfolgreichen Gelingen der Veranstaltung beigetragen haben. Unser Erlös aus dem Weihnachtsbasar 2016 wird an folgende Einrichtungen zugutekommen: Aziz Nesin Stiftung KAÇUV - Stiftung für krebskranke Kinder Gökçesu Grundschule in Bolu

Toplam: 266