Toplam: 182
15.12.2016
Okulumuzun Geleneksel Etkinliklerinden Biri Olan “Yeni Yıl Panayırı” nı Gerçekleştirdik

“13. Geleneksel Yeni Yıl Panayırı”, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu/Ortaokulunda gerçekleştirilmiştir. Panayırımızda 7’ den 70’ e herkese hitap eden “İELEV Çocuk Korosu, El İşi Faaliyetleri ve Sportif Aktiviteler” gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmiş olup satış stantlarımızda konuklarımıza birbirinden farklı rengârenk hediye seçenekleri sunulmuştur. Tombala ile de çeşitli hediyeler kazanılmıştır. “Noel” e özgü tatlar ise güzel kış gününü daha da güzelleştirmiştir. Panayırımızın en önemli ve mutluluk veren kısmı ise elde edilen gelirin “Nişantepe Anaokulu, Nişantepe İlköğretim Okulu, Çocuk Eğitim Derneği, Kan ve Kök Hücre Derneği, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı - İçerde Çocuk Var Projesi” ne bağışlanacak olmasıdır. Etkinliğimize katılarak gerek velisi gerek öğrencisi gerekse öğretmeni ile bizlere maddi manevi destek veren “İELEV Ailesi” nin tüm fertlerine teşekkürü borç biliriz. 13. Weihnachtsbasar Am 10. Dezember 2016 haben wir in feierlicher Stimmung unseren 13. traditionellen Weihnachtsbasar an unserer Schule veranstaltet. Es gab diverse weihnachtliche Aktivitäten für Groß und Klein: Unser Kinderchor, unsere Bastelstände und sportliche Aktivitäten sorgten für Unterhaltung! An den Verkaufsständen gab es eine bunte Palette an Weihnachtsgeschenken. Es wurden viele Geschenke verlost! Für das leibliche Wohl war natürlich gesorgt: Weihnachtliche Köstlichkeiten bei einer weihnachtlichen Atmosphäre, ließen den schönen Wintertag genießen. Die Einnahmen werden an den Nişantepe Kindergarten, die Nişantepe Grund- und Mittelschule, den Verein für Kindererziehung, den Blut- und Stammzellenbank Verein, und das “İçerde Çocuk Var” Projekt gespendet. Wir bedanken uns bei unserer großen IELEV-Familie!

10.11.2016
Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü 10 Kasım 2016 Perşembe Günü Büyük Bir Saygı ve Sevgiyle Andık

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen ve tüm gün sürecek olan “Anma Töreni” imize, Ata’ mızın kendi sesinden dinlediğimiz Nutuk’ la başlanmıştır. Saat 09.05’ te “Büyük Önder” imizin büstüne Okul Müdürümüz ve öğrencilerimiz eşliğinde çelenk konulmuş, Yüce Atatürk için iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşı okunmuştur. İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdür Başyardımcısı Türkan Dingaz’ ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla törenimizin çok amaçlı salondaki bölümü sona erip Orhan Öcalgiray Konferans Salonu’ ndaki sunumuna geçilmiştir. 5B sınıfı öğrencimiz Teodora Esin Flippisdis’ in “Atatürk ve 10 Kasım” adlı şiiri, 6B sınıfı öğrencimiz Emir Şenırmak’ ın “Atatürk’ e Mektup” u, 7D sınıfı öğrencilerimizden Mina Irmak Tezcan’ ın “10 Kasım” adlı şiiri Ata' mızla yeniden buluşmamızı sağlamıştır. 4. sınıf öğrencilerimizden oluşan müzik koromuz “Ulu Önder” imize yüreklerindeki tüm coşkuyla seslenmiştir. Ardından 6B sınıfından Zoe Aylin Flippisdis ile 6C sınıfından Sergio Bagoloni, Atatürk’ e dair bir röportaj gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimizin, düşüncelerini dinleyenlerle Almanca paylaşımının ardından 6. sınıf öğrencilerimizin “Kerem Gibi” ve “Yıkın Heykellerimi” adlı şiirleri seslendirmeleri; 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizin Atatürk’ le ilgili yazdıkları İngilizce şiirlerle “Büyük Kurtarıcı” mıza minnettarlığımızı bir kez daha anımsamış olduk. 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizin kitaplarda anlatılan Mustafa Kemal’ i dramatize ettikleri videoları ve bu videolarını hazırlarken onlara şarkılarıyla eşlik eden 1. sınıf öğrencilerimiz, izleyenlerin gönlünü fethetti. Bir 10 Kasım' da daha yarınlarımızın en aydınlık ışığı olan öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimizin katkılarıyla böylesi anlamlı bir “Anma Töreni” nde bulunmak, İELEV Eğitim Kurumları ailesinin bir üyesi olan bizler için apayrı bir gururdu.

Toplam: 182

• The International Baccalaureate®MEB - Okul Sağlığı
  • İngilizce Drama Kulübü (International Schools Theatre Association)