Laternenumzug (Fener Alayı)

Yüzyıllar önce, şövalyeler zamanında, iyi yürekli bir şövalye varmış. Bu şövalyenin adı Martin'miş. Soğuk bir kış günü zavallı bir adam görmüş. Adamcağız soğuktan ve açlıktan tir tir titriyormuş. Martin, hemen kılıcını çekmiş, kalın dokuma pelerinini ortadan ikiye bölmüş ve adamın üzerini örtmüş. Daha sonra da ekmeğini onunla paylaşmış.

Bu iyi yürekli Martin, Almanya'da her yıl 11 Kasım'da yardımlaşmayı simgelemek amacıyla fenerli kutlamalarla anılır.

Okullarımızda her yıl geleneksel olarak Fener Alayını (Laternenumzug) rengârenk fenerlerimiz, neşeli şarkılarımız ve etkileyici şiirlerimiz eşliğinde kutlarız. Etkinliğimiz sırasında öğrencilerimiz, Alman kültürünü tanıma fırsatını yakalamanın yanı sıra St. Martin’ in hikâyesinden yola çıkarak bu günün anlamının paylaşma, iyilik yapma ve yardımlaşma olduğunu bir kez daha hatırlar.