Mezunlarımız Şimdi Ne Yapıyor?

22.3.2018
Ece Çıngı Ateş- İELEV Özel Ortaokulu 2001 Mezunu

· Kısaca kendinden bahseder misin? İELEV mezunu olduktan sonra neler yaptın? Hangi okullarda okudun, mesleğin, aile hayatın…? İELEV'den mezun olduktan sonra yine Almanca eğitim veren Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ni kazandım. Sonrasında Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim ve İstanbul Barosuna bağlı olarak avukatlık yapıyorum. Evliyim ve ilerde İELEV'de eğitm almasını çok istediğim küçük bir bebeğimiz var. · İELEV’de okurken en sevdiğin ders/etkinlik neydi? Özgür Hoca ile beden dersleri, Sevim Şaşmaz ile fen dersleri inanılmaz keyif aldığımız hem eğlenip hem öğrendiğimiz çok güzel zamanlardı. Belirtmek isterim ki, o dönemki Özel Okullar ve Anadolu Liseleri Sınavları için okulumuzda açılmış kursların da dönem olarak hep iyi yerler kazanmış olmamızda büyük etkisi vardır. · İELEV’in sana kazandırdığı en önemli şey nedir? Yaşama dair birçok şey... Yemek yerken klasik müzik dinlemenin zevki (Yemekhanemizde sürekli olarak klasik müzik çalardı, bazen canlı!). Voleybol takımındaydım ve o dönem edindiğim takım ruhu, disiplin… İELEV'in bana kattığı güzelliklerden sadece birkaçı... · Almanca bilmenin/ çok dilli ve çok kültürlü bir yapıda eğitim almanın sana kazandırdığı artılar nelerdir? Kesinlikle söylemem gereken bir şey varsa, Almanca zor bir dil ve Almanca bilmek sonrasında öğrenilecek her dili kolay kılıyor. Küçük yaşta İELEV'de edindiğim Almanca bilgimle, okuduğum lisedeki tüm Almanca işlenen dersleri sorunsuz geçerek mezun oldum, üniversitede de fakültemizde 6 dönemlik mecburi Almanca dersinden ve Almanca görülen hukuk derslerinden her dönem yüksek not alarak ortalamamı yükselttim. Almancadan sonra İngilizce öğrenmek ise benim için çok kolay oldu.

13.3.2017
Duru Arslan – İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 2016 Mezunu

İELEV:İELEV’de okurken en sevdiğin ders/etkinlik neydi? Duru Arslan: En sevdiğim ders Almanca, en sevdiğim etkinlik Fasching idi. İ: İELEV’de okurken başından geçen bir hatırandan bahsedebilir misin bize? D.A: Kışın kar yağdığında ve dışarı çıkmamıza izin verildiğinde her sene dışarı koşarak çıkıyorduk. Sekizinci sınıfta son kar oynayışımız olduğunun bilincinde olduğumuz için her anı dolu dolu değerlendirmiştik. Çok belirli ve özel bir şey değil ama geriye dönüp bakınca en çok gülümsediklerimden bir tanesi. İ: İELEV’in sana kazandırdığı en önemli şey nedir? D.A: Kendi becerilerine ve ilgilerine göre hareket etmek, aile olmak ve sorumluluk bilinci. İ: İELEV’de öğrendiğin neleri eğitim hayatında kullanabildin? D.A: Lise seçimimi kendi isteklerim doğrultusunda yaptım, bu en büyüğüydü. Onun dışında nasıl dil çalışacağımı bildiğim için Fransızcayı rahat öğrendim ve Almancayla Fransızca aynı mantık üzerine kurulu olduğu için rahat konuşabildim ve hala da kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Son olarak da sevdiğim şeyleri devam ettirmenin bana ne kadar fayda sağladığını öğrendiğimden dolayı sevdiğim hiç bir şeyi bırakmadım. İ: Almanca bilmenin/ çok dilli ve çok kültürlü bir yapıda eğitim almanın sana kazandırdığı artılar nelerdir? D.A: Farklı ırktan, dinden, dilden kimseyi yadırgamıyorsun çünkü farklılıklara saygı duymayı öğrendik. Farklı aksanlara, düşüncelere duyarlı oluyorsun. Almanca bilmek de dil öğrenmeyi kolaylaştırıyor ve kültürleri karşılaştırabilme gücünü bulabiliyorsun kendinde.