İnternet Kaynakları

Genel Referans Kaynakları

• www virtual library: Fen bilimleri ve matematik, sosyal bilimler, tarım vb. çok çeşitli konularda internet linkleri veren web kaynağıdır.

• Infoplease: Dünyanın en büyük referans sitelerinden biridir. Birçok ansiklopedi, sözlük, biyografi ve almanağa erişim sağlar. Ayrıca Homework Center ile İngilizce, matematik, fen bilimleri tarih, coğrafya alanlarında öğrencilere ev ödevlerinde yardımcı olur.

• İtools: Birçok internet arama motoruna, web rehberlerine, haber gruplarına, kişilere, olaylara, resimlere, erişimi sağlayan en geniş kapsamlı internet araçlarından biridir.

• İnternet public library: Bilim ve teknoloji, sanat, eğitim, sosyal bilimler, bilgisayar vb. konularda, ansiklopedi, sözlük gibi referans kaynaklarının yanında e-kitap, online gazetelere vb. erişimi sağlayan kapsamlı bir rehberdir.

• Bartleby.com: Öğrenciler ve araştırmacılar için web üzerinde araştırılabilecek elektronik danışma kaynaklarıdır.

Tarama Motorları

• 20search: 20 önemli tarama motorunu listeleyen ve tarama imkanı veren bir sitedir. (Google, Alta Vista, Yahoo, Ask Jeeves, Msn, Excite...)
  • Hotbot
  • Go
  • Lycos

Meta Tarama Motorları

Aranılan kelimeyi birden fazla arama motorunda aratarak sonuç sayfasında gösteren tarama motorlarıdır.

Ansiklopediler

• Encarta Online: Ansiklopedik bilgilerin yanında, kavramsal dizinler, dünya atlası, görsel işitsel medya olarak eğitim de dahil birçok konuyu içine alan bir referans kaynağıdır.
  • Artcyclopedia: Müze ve görsel arşivlere online erişimi sağlayan, 8500 sanatçı, 2300 sanat sitesine giriş imkânı veren bir indekstir.
  • Wikipedia: Her dilden herkesin, ortak çabasıyla özgürce ve her şeyi ile bütün bir ansiklopedi üretmeyi amaçlayan ansiklopedi projesidir.
  • Encyclopedia.com: Kırk dokuz farklı ansiklopedi, yetmiş üç farklı sözlük ve “thesaurus”tan bilgiler içermektedir.
  • Encyclopedia of plants: Botanik sözlüğü ve bitkiler konusunda ayrıntılı her çeşit bilginin bulunduğu bir sitedir.

Sözlükler

Almanaklar

Biyografiler

• Biography.com: Sanatçılar, yazarlar, devlet adamlarının biyografileri ve ünlülerle yapılmış röportajları, videoları içeren kapsamlı site.
  • Bibliographical Dictionary: Geçmişten günümüze 33000 tanınmış kişinin biyografisini veren kapsamlı referans kaynağıdır.
  • Brief Biographies: Ünlü yazarların kısa biyografilerine erişilebilir.
  • Biyografi.Net: Her kategori ve meslekten ünlü isimlerle ilgili yaşam öyküsünün bulunduğu güncel bir kaynaktır.

Atlaslar

• Atlapedia Online: A’dan Z’ye ülkelerin fiziksel ve siyasi haritalarının yanında ülkelerin coğrafi durumları, iklimleri dilleri vb. konuda aydınlatan kapsamlı bir atlastır.

E-Kitaplar

E-Periyodik Yayınlar

Öğretmenler İçin

Matematik

• The Electronic library of mathematics: Matematik konusunda online dergi, monograf ve çeşitli matematik konularına ücretsiz erişim sağlayan web sayfasıdır.
  • The mathforum.: Matematik öğrenimi konusunda öğrenciler ve öğretmenler için konu anlatımları, problemler bulunmaktadır.
  • S.O.S. Math: Matematik konu anlatımları, problem çözümleri bulunmaktadır.

Fen Bilimleri

• Chemtutor: Lise öğrencileri için temel kimya ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.
  • Planet Science: Öğrencilere fen konularını eğlenerek öğreten kapsamlı sitedir. Ayrıca fen öğretmenleri için de fen öğretimi konusunda faydalı olabilecek bir sitedir.
  • Astronomy for kids: Çocuklara astronomiyi sevdirerek öğreten sitedir.
  • Spacesounds: Uzaydaki seslerin duyulabileceği bir sitedir.
  • Glenbrook South physics: Lise öğrencileri için fiziğin bütün dalları, problem çözümleri, renkli animasyonları içeren bir sitedir.
  • School science: Biyoloji, fizik, kimya konularında öğretmenlere yardımcı bir rehberdir.
  • SciCentral: Bilim ve teknoloji dallarında bilgi ve haber kaynakları içermektedir.

Gazeteler

• Online newspapers: Dünyada 10000 gazete ulaşma imkanı sunan web sayfasıdır.
  • Gazeteler.com: Türkiye’deki bütün ulusal gazetelere ve bazı yabancı gazetelere ulaşma imkanı veren bir sitedir.

Devlet Kurumları

• İngilizce Drama Kulübü (International Schools Theatre Association)