Elektronik Kaynaklar

1-BRITANNICA SCHOOL

Erişim adresi : http://school.eb.co.uk/storeschoolcard?id=ielevsch

“Britannica School Edition” okul öğrencilerinin ve öğretmenlerin öğrenme gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış çok özel bir çevrim içi kaynaktır. Yaşlara özel dört farklı öğrenim alanı, kendine güven yaratan ve devamlı buluşu teşvik eden ilgi çekici birçok öğretme ve öğrenme malzemesi içermektedir.

Britannica School içerisinde 140.000’den fazla makale, 1,5 milyondan fazla öğrenme objesi, ilkokul, ortaokul ve lise için ayrı tasarımlarda içerik ve anlatım farkıyla öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır. Öğrencilerimiz, araştırmalarıyla ilgili olarak yüzbinlerce resim, video, animasyon, online ders, eğitsel oyun, yayın ve e-kitaba ulaşabilecektir.

Güvenilir İçerik

Öğretmenler, tüm yaşlardaki öğrencilerinin güven içinde çevrim içi araştırma yapabileceğinden emin olabilirler.
Ansiklopedi Britannica’da bulunan tüm içerik 4.500’den fazla küresel katılımcının uzman bilgisine dayanmaktadır.
Britannica’nın kendine özel içerik geliştirme süreci, tüm içeriğini tarafsız, politik olmayan ve gerçekler açısından doğru olmasını sağlar.
Britannica Online (Çevrimiçi), 300’den fazla çalışanın olduğu bir yazı işleri ekibi tarafından günlük olarak gözden geçirilmekte ve içeriğin her zaman güncel kalması sağlanmaktadır.

Dört Adet Yaşa Özel Öğrenme Alanı

Britannica yazı işleri kadrosu, girişten A-düzeyine kadar öğrencilerimizin gereksinimlerine uygun, kolayca bulunup kullanılabilen bilgi ve kaynaklar sağlar.

• “Britannica Learning Zone” – Okul öncesi eğitim için bir okur-yazarlık alanıdır. Oyun gibi tasarlanmış arayüzüyle, görsel ve işitsel eğitim materyalleri, okul öncesi testler ve çocukların İngilizce dil seviyesini yükseltmeye yönelik alıştırmalar sunar
  • “Foundation” – İlköğretim öğrencileri için öğrenmeyi teşvik eden ve araştırma ve okur-yazarlık becerilerini iyileştiren ilgi çekici ve etkileşimli bir alandır.
  • “Intermediate” – Ortaöğretim ve lise öğrencileri için araştırma becerilerinde kendine güveni geliştirip öğrencilere bağımsız olarak araştırma yapmaya başlayacak araçları sağlar.
  • “Advanced” – Lise ve ileri düzey öğrenciler için ayrıntılı yazılar ve daha fazla araştırma aracı yelpazesiyle öğrencilere derinlemesine araştırma yapma olanağı verir.

Öğrenciler İçin Kaynak

Britannica, tüm yaş düzeylerindeki öğrencilere proje araştırmaları yapabilmeleri için güvenilir bir bilgi kaynağı sunar. Malzemelerin çeşitliliği öğrencilerin farklı yöntemler kullanarak ve kendi öğrenim hızlarında öğrenmelerini sağlar.
My Britannica – Öğretmen ve öğrencilerin araştırma yaparak içeriklerini Britannica içindeki kişisel ve daha ilerideki bir tarihte tekrar erişilip içeriğin görülebileceği kişisel bir alana kaydetmelerine olanak verir. Öğretmenler yardımcı kaynaklara ve ders planlarına da bu bölümden ulaşır.

Portal’a Nasıl Giriş Yapılır?

• Britannica portallarına giriş yapabilmeniz için internet bağlantısına ihtiyacınız vardır.
  • Portala giriş yapmak için Laptop, PC, Netbook, Tablet PC, iPad ve benzeri tüm cihazlar kullanılabilir.
  • Elinizdeki cihazın internet tarayıcısına aşağıdaki adresi girip erişim bilgilerini kullanarak portala ulaşabilirsiniz.
  • Portala girişte sizin belirleyeceğiniz ID sisteme otomatik olarak kaydedilecektir.
  • Okulumuz öğrencileri için önerilen ID, is+soyadı şeklindedir. (Örneğin; Ali Yılmaz için isyilmaz)
  • Giriş sonrasında seçilen seviyeye göre açılan sayfalarda STUDENTS girişi yapılarak My Brittanica bölümünden bireysel kullanıcılar oluşturulabilmektedir.

2-IMAGE QUEST (Resim ve Fotoğraf Arşivi)

Erişim adresi : http://quest.eb.com/storeschoolcard?id=ielevsch

Image Quest, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve Türkçe dillerinde kullanma opsiyonuyla üç milyona yakın resim ve fotoğrafı kullanıcıya sunan bir fotoğraf arşiv portalıdır. Öğrencilerimiz Image Quest sayesinde Getty Images, Oxford Scientific, Bridgeman, National Geographic Society’nin de içinde olduğu 52 farklı koleksiyondan, telif haklarından arındırılmış ve HD formatında görsele ulaşabileceklerdir.

3-BRITANNICA WORLD DATA ANALYST (Dünya Ülkeleri Veri Portalı)

Erişim adresi : http://world.eb.com/storeschoolcard?id=ielevsch

Britannica World Data Analyst, tüm dünya ülkelerinin profillerini ve genel görünümlerini bulabileceğiniz bir veri portalıdır. Farklı kategorilerde sunduğu veriler sayesinde ülkeler arasında karşılaştırma ve sıralama yapabilme imkânı sunan portaldan, grafik ve excel çıktıları alınabilmektedir.

4-BRITANNICA PATHWAYS: SCIENCE (Etkili, Bilimsel Eğitim Programı)

Erişim adresi : http://pathways.eb.com

Britannica Pathways: Science; bilimsel mücadele etmek üzere tasarlanmış benzersiz bir kaynak. Hipotez geliştiren, kanıt arayan, bilgiyi değerlendiren ve sonuca ulaşan öğrencilerimizin bu eşsiz kaynağa erişim imkânı vardır.

• The International Baccalaureate®MEB - Okul Sağlığı
  • İngilizce Drama Kulübü (International Schools Theatre Association)