İELEV Özel Lisesi tarafından açılan LEGO Robotik Kulübü tema, bilim, süreç ve takım çalışmasına odaklıdır. Kulübümüzün amacı, öğrencilerimizde bilim ve teknolojiye ilgi/merak uyandırmak, sosyal/ toplumsal sorumluluklarında farkındalık oluşturmak, takım çalışma becerilerini geliştirmek ve çözüm becerilerini artırmaktır.

Kulübümüzün öncelikli hedefi, “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ve “FIRST LEGO League” in birlikte düzenlediği FLL Turnuvası’na katılmak, ayrıca yerel turnuvada başarılı olarak ulusal ve uluslararası turnuvalarda okulumuzu başarıyla temsil etmektir.

Her turnuva sezonunda belirlenen toplumsal sorumluluk temalarında özgün bilimsel araştırmalar yapan kulübümüz, Lego Mindstorms Teknolojisi ve LEGO Education ürünlerini kullanarak özgün robotik tasarımı yaparlar.