Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat ile Üniversite Seçenekleri

İELEV Özel Lisesi mezunlarının;

• Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diploması
  • MEB Diploması
  • İngilizce Yeterlilik Sertifikası (ESOL, IELTS, TOEFL)
  • Almanca Yeterlilik Sertifikası (Sprachdiplom II)
    sahibi olmaları hedeflenmektedir.

Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diploma Programı, Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programının tüm modüllerini içerdiği gibi, Abitur ile aynı fırsatları da sunan bir programdır.

Bu diplomaya sahip olan öğrencilerimiz, Almanya, İsviçre ve Avusturya’daki bir üniversitede ücretsiz ya da çok az ücretle eğitim alma şansına sahip olabileceklerdir.

IB Programı, 100’den fazla ülkede geçerliliği olan uluslararası bir programdır. Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diplomasına sahip olan öğrenciler bu ülkelerde yer alan üniversitelerde ve Türkiye’de bazı vakıf üniversitelerinde burs hakkı kazanabilirler.

Ayrıca, öğrencilerimiz arzu ederlerse Türk- Alman Üniversitesi’nin Almanca eğitim yapan okullardan mezun olanlara verdiği kotadan, üniversite sınavlarında alacakları puanlar oranında yararlanabilirler.