İELEV Akademik Kurulu

İELEV Okulları Akademik Kurulu Prof.Dr.Erhan Erkut yönetiminde kendi alanlarında deneyimli eğitimcilerden oluşan İELEV Akademik Kurulunda 12 yıllık kesintisiz eğitim sonucunda öğrencilerimizin sadece üniversiteye değil, özgür, mutlu ve başarılı bireyler olarak hayata hazırlanması için çalışırız.

Lisemizde uygulanan Gemischtsprachiges International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı) çerçevesindeki çalışmalara öğrencilerimizi hazırlarken; 21. yüzyıl becerilerine sahip, araştıran, sorgulayan, yaratıcı ve kendine güvenen gençlerin yetişmesine de yardımcı oluyoruz.

İELEV Akademik Kurul Üyelerimiz:

Prof.Dr.Erhan Erkut - Endüstri Mühendisi - MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı - İELEV Akademik Kurul Başkanı

İstanbul Erkek Lisesinden 1975 yılında mezun olan Prof.Dr.Erhan Erkut, lisans derecesini 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986’da Florida Üniversitesinden aldı. 1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof.Dr.Erhan Erkut bu dönemde “INFORMS Teaching of Management Science Practice Award” ile “3M Teaching Fellowship” başta olmak üzere 9 eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş 5 başarı ödülü aldı ve 50’den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı. Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof.Dr.Erhan Erkut, Center for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı. 2005’de Türkiye’ye dönen Prof.Dr.Erhan Erkut, 2005-07 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014'den bu yana ise MEF Üniversitesinde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu. İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, Kariyer Planlama Derneği ve Bilim Kahramanları Derneğinde Yönetim Kurulu üyeliği yapan Prof. Dr. Erkut, son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Ata Anıl - Diş Hekimi - Öğretim Üyesi - İELEV Akademik Kurul Üyesi

İstanbul Erkek Lisesinden 1982 yılında mezun olan Prof. Dr. Ata Anıl, lisans derecesini 1987’de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden, doktorasını ise Almanya Mainz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden aldı. Berlin Üniversitesi Charite Diş Hekimliği Fakültesi ve Steinbeis Üniversitesinde Öğretim Üyeliği yaptı. Estetik Diş Hekimliği Derneği Eski Başkanı, Türk Oral İmplantoloji Derneği Eski Genel Sekreteri, BDO- Alman Oral Cerrahi Derneği Şeref Üyesi olan Anıl, eğitime gönül vermiştir. Son 4 yıldır İELEV Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmektedir.

Gülden Güntekin Çayır - Almanca Öğretmeni - İELEV Akademik Kurul Üyesi

İstanbul Erkek Lisesinden 1972 yılında mezun olan Gülden Güntekin Çayır, İstanbul Erkek Lisesine giren ilk 7 kız öğrenciden biridir. Lisans derecesini Atatürk Eğitim enstitüsü Almanca Öğretmenliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesinde tamamladı. Üsküdar Lisesinde 4 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, İstanbul Erkek Lisesinde Almanca Öğretmeni olarak görev aldı. Öğretmen ve İdareci olarak 16 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu.  İELEV Özel Okulunda 1 yıl Müdürlük ve bazı Özel Okullarda Almanca Öğretmenliği yaptı. Halen İELEV Mütevelli Heyet Üyesi olan Gülden Güntekin Çayır, İELEV Akademik Kurul üyesidir.

Burak Kılanç - Üniversite İşletmecisi - İELEV Yönetim Kurulu Üyesi, Kurucu Temsilcisi ve İELEV Akademik Kurul Üyesi

İstanbul Erkek Lisesinden 1988 yılında mezun olan Burak Kılanç, lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden, lisansüstü derecelerini de Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Londra Üniversitesi Imperial College- CARE ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü Finans Yönetiminden aldı. Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Sanayi Odasında görev aldıktan sonra kurucu akademik kadronun bir üyesi olarak İstanbul Kültür Üniversitesi ArGe Merkezinin yöneticiliğini yapmış ve Genel Sekreteri olarak görev almıştır. Şu anda Nişantaşı Üniversitesinde İcra Kurulu üyesidir. Doğru Tercih Projesinin yaratıcısı olan Kılanç gençlerin yaşamına dokunmuş ve üniversite tercihlerine yön vermiştir. İELEV Yönetim Kurulu ve Akademik Kurul Üyesi ve kurucu temsilcisidir.

Doç. Dr. Serhat Koloğlugil - İktisatçı - FMV Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi - İELEV Akademik Kurul Başkan Yardımcısı

İstanbul Erkek Lisesinden 1998 yılında mezun olan Doç. Dr. Serhat Koloğlugil, lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünden, yüksek lisans ve doktora derecesini University of California’dan aldı. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları sırasında University of California’da “Dean’s Fellowship Award” aldı. Koloğlugil, İELEV Akademik Kurul Üyesidir.