Bizden Haberler< Geri dönün

18.12.2013

Küçük Dostlarımız

4. Sınıf öğrencilerimiz okudukları Nilgün Ilgaz’a ait Dostum Çino kitabıyla ilişkili olarak köpek eğitmeni Berker Arslan'ı okullarımızda ağırladılar.

“Badem” adlı bir köpekle de tanıştıkları söyleşinin ilk bölümünde köpeklerin genel özellikleri, evcil hayvanlarla yaşamanın sorumlulukları, sokak hayvanları için neler yapabileceğimiz gibi başlıklar üzerine bir sunumu izlediler. İkinci bölümde ise bir köpekle nasıl tanışılacağı, ona nasıl davranılması gerektiği konuğumuz olan “Badem” ile uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilerimiz, köpeklerle nasıl iletişim kurmaları gerektiği konusunda kısa bilgi aldılar.

Sunum sonunda konuğumuz, her öğrenciye, üzerinde “Köpek Dostu”  yazan yaka kartları hediye etti. Öğrencilerimiz, o gün okulda yakalarındaki yaka kartlarıyla gezdiler. Köpekleri daha yakından tanıyan öğrencilerimiz çok mutluydular. Son derece keyifli ve etkili geçen bu etkinliğimizde bizim farkında olmadığımız başka güzellikler de yaşandığını daha sonra öğrendik. Çocuklarımıza akademik beceriler kadar yaşamsal beceriler ve deneyimler kazandırmayı hedefleyen bizler için de öğrendiklerimize çok sevindik.

Öğrencilerimizden Güneş Cömert, o günle ilgili duygu ve düşüncelerini öyle içten, öyle güzel yazmıştı ki bu yazıyı sizlerle de paylaşmak istedik.


Foto Galeri