Başarılarımız< Geri dönün

1.3.2016

Kentleşmenin Biyolojik Çeşitliliğe Etkisi Yarışması’nda Birinci Olduk!

27 Şubat 2016 Cumartesi günü, FMV Özel Ayazağa Işık Ortaokulunda “Kentleşmenin Biyolojik Çeşitliliğe Etkisi” konulu proje yarışmasında Eko Tim öğrencilerimizden Ezgi ARIKANOĞLU, Nil ÖZCANOĞLU ve Dilara Suna ÖZKAN “Bilinçlendir, Yeşillendir, Arındır.” projesiyle okulumuzu temsil etmişlerdir.

Öğrencilerimiz “Şehri Tüketirken Üret.” sloganıyla hazırladıkları projenin ilk aşamasında şehirde nesli tükenen endemik bitki türleriyle ilgili okulumuzda sergi açarak arkadaşlarını bilinçlendirmişlerdir. Projenin ikinci aşamasında İstanbul’da kentleşmenin etkisinin en çok görüldüğü Mecidiyeköy çevresini seçmişler ve burada topraksız tarım metoduyla yeşillendirme yapıldığında biyolojik çeşitliliğin ne kadar artabileceğini tespit etmişlerdir. Projenin son aşamasındaysa sudaki ağır metallerin arındırılmasına yönelik yöntemler ve sonuçları üzerinde durmuşlardır.

Hazırladıkları projeyle öğrencilerimiz İstanbul genelinde yarışmaya katılan 17 okul arasında birinci olmuştur. Öğrencilerimizi kutluyoruz.