Bizden Haberler< Geri dönün

1.10.2013

İstanbul Anlatıyor… Öğrencilerimiz bu kez İstanbul meraklısı turistler…

İki dil eğitimi veren kurumumuzda birinci yabancı dil olan Almancada dili yaşayarak ve gezerek öğrenmek amacıyla her cumartesi “Spiel Spab Schule” etkinliği düzenliyoruz.

21 Eylül, cumartesi günü 09.00-12.30 saatleri arasında okulumuzdan başlayıp Markiz Pastanesi’nde sona eren gezimizde Almanya’dan yeni gelen turistleri oynuyoruz.

Galata Köprüsü’nden geçerken bugün İstanbul’un ikonlarından biri hâline geldiğini iki kültürü birbirine bağladığını “Yeni İstanbul ‘Karaköy, Beyoğlu, Harbiye’ ve eski İstanbul ‘Sultanahmet, Fatih, Eminönü” öğreniyoruz. Köprünün tarihîni konuşarak balık tutanlara, martılara, vapurlara günaydın diyerek güne başlıyoruz. Avrupa’nın en eski, dünyanın ise ikinci eski metrosu ile Tünel’e çıkarken bu tünelin dünyanın en kısa yer altı yolculuğu olduğunu da bilgilerimize ekliyoruz. Bundan sonraki ilk durağımız, Levantine Jean Botte’ in apartmanı oluyor. Sultan Abdülhamit’in terzisi Bottet’ in apartmanının, aynı zamanda ilk modaevi olarak hizmet verdiğini öğreniyoruz.

İstiklâl Caddesi'ndeki Türk- Alman Kitapevi'ni savaştan kaçan Alman Yahudi'si Franz Mühlbauer’in İstanbul'a yerleştikten sonra kurduğunu öğrenip 8 numaralı tarihî Alman bira yapım hanesinin taş duvarları üzerindeki yazıları inceliyoruz. Osmanlı toprakları üzerinde İngilizce basılan ilk gazetenin Asmalımescit' te Asmalımescit Apartmanı’ nda, "Levant Herald" olduğunu öğrenmiş kâşiflerimizi en çok şaşırtan ise 23 numaradaki apartmanın asansörü oluyor. Bu asansörün motorunun bir Alman savaş gemisinden çıkarılması bir hayli ilgilerini çekiyor.

   

Gezimiz, tarihî Markiz Pastanesi’nin muhteşem süslemelerini izleyip limonata içerken geziyle ilgili minik bir testle son buluyor. Turist kafilemizle haftaya daha farklı keşifler yapmak üzere sözleşip ayrılıyoruz. İstanbul’u Alman bir turist gibi gezmek yaşadığımız şehrin değerini daha iyi anlamamızı sağlarken farklı bir dil kullanabilmenin ayrıcalığını yaşıyoruz.
Meraklı turistleri her cumartesi bekliyoruz…