İkinci Yabancı Dil: İngilizce 2. sınıfta başlayan İngilizce derslerindeki amacımız, öğrenci merkezli bir ortamda ders sevdirerek, etkinliklerle öğretmektir. Okulumuzda 2. sınıflarda 3 saat, 3-4-5-6 ve 7. sınıflarda 4 ve 8. sınıflarda  3 saat İngilizce ders yapılmaktadır. Yabancı dil öğrenirken başlıca amacımız, edindikleri okuma, yazma, dinleme, konuşma ve okuduğunu anlama becerileri ile öğrencilerimizin zihinsel faaliyetlerini geliştirmektir. Öğrencilerimiz A1 seviyesi ile başlamakta ve A2-B1 seviyelerinde mezun olmaktadır. Bu çalışmalarımız dilin kültürel yapısı göz önüne alınarak kültürler hakkında olumlu düşünce ve anlayışı yerleştiren çalışmalarla öğrendikleri dili geliştirmeye yönelik olarak sürdürülmektedir. Yabancı dil, kültürü le birlikte pekiştirmek için, önemli gün ve haftalar ele alınmaktadır.

Öğrenci seviyesine uygun İngilizce programı sürdürülürken dili doğru telaffuz etme becerisi de kazandırılır. Küçük sınıflarda öğrenciler sözlü ve yazılı ifadelerini geliştirecek cümleler kurarlar. 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar temel dilbilgisi bilgilerinin verildiği seviyelerdir.

5. sınıftan itibaren dilbilgisi konularını destekleyici yazılı anlatımlarla öğrendiklerini ifade edebilirler. Öğrencilerimiz 7 ve 8. sınıflarda konuşma, yazma ve okuduğunu anlama ile ilgili sorulara cevap verebilme becerilerini geliştirerek dilin temel becerilerini öğrenmiş olurlar.

Bu seviyede kısa metinler, makaleler ve hikâye kitapları okunur. Kompozisyon çalışmaları başlar. Konuşma becerileri, münazara ve sunumlarla pekiştirilir.

Cambridge sınavları: 4. sınıfta Starters,  5. sınıflarda Movers, 6. Sınıflarda Flyers,  7’lerde KET ve 8. sınıflarda PET sınavı uygulanmaktadır.

ENGLISH WEEK

Öğrencilerimiz, yıl boyunca yaşayarak öğrendikleri İngilizceyi “English Language Week” haftasında çeşitli yarışmalar ve aktivitelerle kanıtlarlar.

Keyifli aktivitelerle geçen bu haftada, öğrencilerimiz hem yaratıcılık hem de İngiliz dili konusunda ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha gözler önüne sererler.

HALLOWEEN

Her yıl aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Halloween etkinliğimize öğrencilerimiz; birbirinden ilginç kostümleriyle katılarak yarasa ve balkabağı yapımı gibi İngilizce okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirecek değişik aktiviteler yaparlar. Öğrencilerimiz, Halloween’ in gelenekselleşmiş “Trick or Treat” şeker toplama etkinliğinde ise öğretmenleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirirler.

E-TWINNING
ESOL sınavları
Detaylar >
WSC (World Scholar's Cup)