Deutsches Sprachdiplom (DSD)

İELEV Okulları, ZfA tarafından DSD I ve DSD II diplomaları vermeye yetkili kılınmıştır.

Almanca Yabancı Dil Diploması – Deutsches Sprachdiplom (DSD) Alman Devletinin yabancı ülkelerde Almanca eğitim veren okulları koordine eden resmi dairesi Zentralstelle für Auslandschulwesen'dir (ZfA).  ZfA'nın yurt dışında desteklediği ve uygulattığı üç ana program vardır:

Abitur, German IB ve DSD.  Abitur yerine German IB programı İELEV Özel Lisemizde tercih edilmiş ve bununla ilgili akreditasyon süreci başlatılmıştı. Geçtiğimiz sene  'ilgili okul' statüsüyle başladığımız sürece Eylül 2015'ten itibaren 'aday okul' statüsüyle devam etmekteyiz.

Bunun yanı sıra, DSD sınavı uygulama hakkı başvurusu da yapılmıştı.  Bu başvurumuz, son Almanya Kültür Bakanları toplantısında onaylanmıştır.  Almanya Kültür Bakanlığı sitesine göre, DSD Almancanın yabancı dil olarak sınandığı tek okul sınavıdır.

Artık İELEV öğrencileri Alman Devleti onaylı yabancı dil diplomalarını okulumuzda elde edebileceklerdir.  DSD programı German IB'den bir önceki adım olarak kabul edildiğinden, bu oldukça önemli bir gelişmedir.