Yabancı Dil Eğitimi

Okullarımızda Türkçe ve Almanca dersleri eşgüdümlü planlarla işlenir. Disiplinler arası işbirliğiyle üretilen çalışmalarla ders içeriği yaşamla ilişkilendirilir. Programımız, Avrupa ortak dil kriterleri çerçeve programına uygun planlanan ünitelerden oluşturulmuştur. Düzenlenen etkinliklerle, öğrencilerin derse etkin katılarak dinleme, konuşma, okuma, yazma alanlarındaki dil becerilerini geliştirmeleri hedeflenir.

Öğrencilerimizin Avrupa Ortak Dil Kriterlerinin B1 seviyesinde mezun olmaları için çalışmalar yürütülür. Öğrencilerimiz, dil düzeylerini Alman Kültür Merkezinin uyguladığı ve uluslararası geçerliliği olan Fit 1, Fit 2 ve ZDj sınavlarıyla belgelerler.

Ara sınıflara kayıt yaptıran öğrencilerimize, Ağustos ayı boyunca üç haftalık bir Almanca eğitimi sunuyoruz. Okullar başladıktan sonra ise I. dönem boyunca her cumartesi günü sürdürüyoruz.

Ana sınıflarında yabancı dil öğretimi günlük yaşamın bir parçası olarak planlanır.

1., 2. , 3 ve 4. sınıflarda oluşturulun gruplarla haftada 12 ders saati Almanca eğitimi verilir.

4. sınıflarda haftada ortalama 12 saat Almanca dersi işlenmektedir. Bu dersler Alman ve Türk öğretmenler tarafından ayrı ayrı yürütülür. Yabancı dil öğrenimini “yaşatarak” öğretmek, öncelikli amacımızı oluşturmaktadır. Bunun için düzenlediğimiz öğrenci değişim programları, Almanya’da gerçekleştirilen yaz okulu ve Goethe Enstitüsünün iş birliği ile yapılan Fit Sınavları, tiyatro, yaratıcı yazma-okuma yarışması, kafiye yarışması gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

Almanca
Detaylar >