Beden Eğitimi

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Okul öncesinden başlayarak ortaöğretimin sonuna kadar olan süreçte, beden eğitimi ve spora katılımın; öğrencilerin fiziksel, duygusal, sosyal ve zihinsel özelliklerini geliştirmede önemli bir rolü vardır. Hareket yetkinliklerini geliştirmede, aktif ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmede yol gösterici ve destekleyici olan Beden Eğitimi ve Spor dersinde öğrenciler spor yoluyla öz yönetim, sosyalleşme ve düşünme becerilerini geliştirerek bir sonraki eğitim düzeyine hazırlanırlar.

Beden Eğitimi ve Spor derslerinde öğrencinin, sağlıklı bir yaşam sürdürmesi ve yaşam boyu sürecek bir spor kültürü edinmesi amaçlanır. Spor dallarıyla ilgili temel bilgiler verilir. Yarışmalar, turnuvalar ve kamplar düzenlenir.

Beden Eğitimi ve Spor ders programıyla öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmeleri hedeflenir:

• Fiziksel özelliklerini geliştirmeye çalışmak,
  • Kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yapabileceği uygun spor branşlarını seçmek,
  • Sportif oyunlarda yardımlaşma, paylaşma ve birlikte hareket edebilmenin önemini kavramak,
  • Liderlik özelliklerini ortaya çıkarmak,
  • Sportif oyunlarda kazananı kutlamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi öğrenmek,
  • Öz güveni gelişmiş, yaratıcı ve aynı zamanda eleştiriye açık bir birey olabilmek,
  • Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önemi kavramak ve bu doğrultuda hareket etmek,
  • Yerinde ve zamanında doğru karar verebilmek,
  • Beden eğitimi ve spordaki gelişmeleri takip etmek.

İELEV ÖZEL 125. YIL İLKOKULU TAKIM BRANŞLARIMIZ

VOLEYBOL KIZ TAKIMI
BASKETBOL ERKEK TAKIMI
FUTBOL ERKEK TAKIMI
MASA TENİSİ KIZ-ERKEK TAKIMLARI

İELEV ÖZEL İLKOKULU TAKIM BRANŞLARIMIZ

VOLEYBOL KIZ TAKIMI
BASKETBOL ERKEK TAKIMI
FUTBOL ERKEK TAKIMI
TENİS KIZ-ERKEK TAKIMI

ielevPLUS Eğitim Programları

ielevPLUS etkinlikleri, bir bireyin sağlıklı gelişiminde en büyük rolü oynayan spor konusunda her yaştan öğrenciye farklı alanlarda spor yapabilecekleri ortamı sağlamak üzere planlanmıştır. Belli bir disiplin ve program dâhilinde onları sporla tanıştırmayı, ilgi alanlarını keşfetmelerini ve sporu yaşamlarına dâhil etmelerini hedefler.

ielevPLUS ‘daki tüm branşlarda programlar, her seviyede profesyonel eğitmenler tarafından yıllık gelişim hedeflerine göre yapılır ve uygulanır. Öğrencilerimizin fiziksel gelişimleri kazanımlar çevresinde yıl boyunca takip edilir.

Voleybol, basketbol, futbol ve tenis branşlarındaki spor etkinliklerimiz; yaş grubu, seviye ve spor dalına uygun olarak hazırlanmış okul içi ve dışı tesislerde yapılmaktadır.

OKUL TAKIM BAŞARILARI

(2022-2023 EĞİTİM YILI)