Haberler< Geri dönün

23.3.2018

İELEV Forum 16-19 Mart Tarihlerinde Gerçekleştirildi

İELEV Lisesi Ulusal Gençlik Forumu “İELEV Forum’18”, İELEV Lisesinde  16-19 Mart 2018 tarihlerinde düzenlendi. Konferansımızın amacı, Türkiye’nin her yerinden bir araya gelen genç bireylerin ülkemizin sorunları hakkında bilinçlenmelerini ve sorunlara çözümler üretmelerini; yaratıcılık, iletişim, birlikte çalışma ve tartışma becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır.

“İELEV Forum’18”, EYP (European Youth Parliament)’nin Türkçe uygulaması sayılabilecek bir etkinliktir. Öğrencilerimizin düzenlenen forumlarda kazandıkları deneyimi yaşama geçirdikleri “İELEV Forum’18”, 16-19 Mart tarihlerinde Çekmeköy 125. Yıl Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

“İELEV Forum’18”in ilk gününde 10 konu başlığında oluşturulan takım seçme ve tanıma etkinliği düzenlendi. Çeşitli okullardan katılan 175 öğrenci bu etkinlikte, değişik çalışma ve oyunlarla birbirlerini tanıma fırsatı yakaladılar.

Foruma il dışından katılan öğrenciler ve öğretmenler, ilk günün sonunda konaklayacakları Oryapark Crowne Plaza Oteline servislerimizle hareket ettiler. Konuklarımıza otelde görevli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz eşlik ettiler.

Forumun ikinci günü, öğrencilerin yerleşkemizde toplanmasının ardından açılış seremonisiyle başladı. Açılış seremonisinde sırasıyla okul müdürümüz Dr. Gülseren Aslan, Akademik Kurul Başdanışmanı Georg Michael Schopp, İELEV Forum’18 Başkanı Can Mert Ergin birer konuşma yaptılar. İELEV Akademik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut ve tiyatromuzun duayenlerinden Rutkay Aziz’in sunumlarıyla açılış seremonisi tamamlandı.

Öğle yemeği arasından sonra komiteler, yerleşkede kendilerine ayrılan alanlarda çalışmalarına devam ettiler.

“İELEV Forum’18”in üçüncü günü komite çalışmalarıyla tamamlandı. Üçüncü günün akşamında yerleşkeden servislerle gala yemeğinin yapılacağı tekneye öğrencilerimiz ulaştırıldılar. 20-22 saatleri arasında boğaz turu şeklinde gerçekleştirilen gala yemeğimizden konuk öğrenci ve öğretmenlerimiz çok memnun kaldılar. Gala yemeğinin ardından otele geçen komite yöneticileri, taslaklarının son halini hazırlamak için çalışma salonlarında toplandılar.

“İELEV Forum’18”in dördüncü günü öğrencilerimizin Orhan Öcalgiray Konferans Salonunda toplanmalarıyla başladı. Gün boyu komite karar taslaklarını tartışan ve oylayan üyeler, yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler. “İELEV Forum’18” kapanış seremonisiyle sona erdi.

“İELEV Forum’18”e katkılarından ötürü sponsorlarımız Scolarest, Tüpraş, Ford, Avis, EDD Yapı, Minimak Asansörleri, Şahin Sucukları, RM İstanbul, Tadım, Tadelle-Sunset Gıda, Oryapark Crowne Plaza Oteli ve Tursan’a teşekkür ederiz.


Foto Galeri