Bizden Haberler< Geri dönün

11.3.2015

İELEV eğitim kurumları bett show’daydı

İELEV EĞİTİM KURUMLARI BETT SHOW’DAYDI İELEV (Istanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı) Eğitim Kurumları, Explain Eveything’in yaratıcısı Morris Cooke firması tarafından örnek okul olarak 21-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Londra’da düzenlenen BETT Show’a davet edildi.

 BETT Google Teacher Theatre alanında Morris Cooke CEO’su Bartosz Gonczarek ve İELEV Eğitim Kurumları Eğitim Teknoloğu Serhat Gürgün  “Explain Everything: Animate ideas with an interactive screencasting whiteboard” başlıklı sunumu gerçekleştirdiler.

İELEV Eğitim Kurumları, 2014-2015 öğretim yılı ile itibariyle Ortaokul 5. ve 6. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve tüm K12 grubu öğretmenleri ile birlikte bire bir iPad ile eğitim projesini uygulamaya geçirerek Apple teknolojilerini ve Google Eğitim Platformunu kullanmaya başladı.

Proje kapsamında İELEV Eğitim Kurumları tabletli eğitimin en önemli uygulaması olan Explain Eveything’i kullanmaya başladı. Explain Eveything’in yaratıcısı Morris Cooke firması dünyadan örnek okul olarak seçtiği İELEV Eğitim Kurumlarını 21-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Londra’da düzenlenen BETT Show’a davet etti. İELEV Eğitim Kurumlarını etkinlikte, İELEV Eğitim Direktörü Bahar Ulusoğlu Emek, İELEV Eğitim Kurumları IT Koordinatörü Fatih Yörük ve İELEV Eğitim Kurumları Eğitim Teknoloğu Serhat Gürgün temsil etti. BETT Google Teacher Theatre alanında Morris Cooke CEO’su Bartosz Gonczarek ve İELEV Eğitim Kurumları Eğitim Teknoloğu Serhat Gürgün birlikte “Explain Everything: Animate ideas with an interactive screencasting whiteboard” ( “Explain Everything: Fikirleri etkileşimli ekranda harekete geçir) başlıklı sunumu gerçekleştirdiler.

Morris Cooke firmasının Türkiye’den davet ettiği ilk eğitim kurumu olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen eğitimcilere İELEV Eğitim Kurumlarında Explain Everything’in sınıflarda kullanım sürecini anlatıldı.

“İELEV Eğitim Kurumlarında iPad Eğitim Projesi”ni değerlendiren İELEV Eğitim Direktörü Bahar Ulusoğlu Emek “1:1 dijital öğretim kapsamında iPad, 21. Yüzyıl insanının gerektirdiği dijital vatandaşlık ve bilgi okuryazarlığı niteliklerinin İELEV Eğitim Kurumlarında erken yaşta kazandırılması sürecinde aktif bir şekilde yer alıyor. Bu süreçte tüm sınıflarımızda yer alan Apple Tv ve iPadler, iMac Laboratuvarları, 3D teknoloji sınıflarımız, zümre odalarında yer alan Mac mini bilgisayarlar ve okullarımızda konumlandırılan Mac sunuculardan oluşan zengin bir teknik donanıma sahibiz. Ayrıca kullandığımız güçlü Apple uygulamaları, iBooks Author ile hazırlanmakta olan zenginleştirilmiş interaktif ders kitapları, iTunes U, Google eğitim platformu kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimize sunulan sınırsız kapasiteli bulut depolama alanı ve Google eğitim uygulamalarını da aktif olarak kullanıyoruz” dedi.

Explain Everything - Morris Cooke Hakkında:
Explain Everything 1:1 tabletli öğretimde dünyanın en çok beğenilen ve öğretim sürecinde en verimli olarak hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından kullanıldığı bilinen bir uygulamadır. Explain Everything zengin sunumlar ve ders içerikleri, öğretmen ve öğrenciler ile karşılıklı etkileşim, kaydetme ve tekrar tekrar izleme, kendi .xpl formatıyla bulut üzerinde içerik saklama imkanlarıyla Apple tarafından da eğitim kurumlarına direk tavsiye edilen ve çeşitli ödüllere sahip bir uygulamadır. Yaratıcısı bir Polonya firması olan Morris Cooke’dir. Morris Cooke eğitim alanındaki mobil uygulamalarıyla dünyada ön plana çıkmış ve bir çok firma ve eğitimci tarafından da takip edilmektedir. www.morriscooke.com

BETT Hakkında:
Dünyanın eğitim alanında en saygın ve en çok takip edilen organizasyonu olan BETT (British Educational Training and Technology) her yıl olduğu gibi bu yıl da Londra’da 21-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Excel London Arena’da 31. kez düzenlendi. Bu organizasyonda okul yöneticileri, teknoloji firmaları ve üst düzey yöneticileri, dünyanın önde gelen eğitimcileri, öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan 35000 den fazla katılımcı ve fuar alanında 779 stand yer aldı. Ayrıca 4 günlük süre içerisinde farklı oturumlar halinde seminerler, eğitimler ve sunumlar da yapıldı. Tamamen eğitim alanına özgü çözümler ve paylaşımlar sunulan BETT’de eğitim kurumlarına bir çok ürünü test etme ve birinci elden bilgi alma fırsatı sunuluyor.www.bettshow.com


Foto Galeri