Başarılarımız< Geri dönün

14.5.2014

İELEV 'Bu Benim Eserim'de Türkiye Birincisi!

İELEV  'Bu Benim Eserim'de Türkiye Birincisi!

İELEV, ülkemizin gereksinim duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla çıktığı bu yolda, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın ortaklaşa yürüttüğü 2013-2014 eğitim-öğretim yılı İlköğretim öğrencilerine yönelik  IX. Matematik ve Fen Bilimleri "Bu Benim Eserim" Proje Yarışması'nda, fen bilimleri alanında Türkiye 1.'si oldu.

Türkiye genelinde 81 ilden toplam 42.494 projenin başvurduğu bu dev projede, 12 farklı bölgede yapılan yarışmalar sonucunda birinci olan 100 proje Ankara'daki büyük finalde yarıştı. "Bu Benim Eserim" Proje Yarışması,  8 Mayıs 2014, Perşembe günü, Ankara'da yapılan ödül töreni ile sona erdi.

Finallere fen bilimleri alanında Marmara Bölge 1.'si olarak katılan İELEV, bu unvanı finalde de koruyarak, 7. sınıf öğrencilerinden Defne Kargın ve Boran Mahmutoğlu, Danışman öğretmeni Özgür Eyüboğlu Doğan rehberliğinde biyoloji dalında hazırladığı  "Barbunya Kabuklarından Adsorban, Pigmentinden Yenilebilir Boya, Lignininden Biyopolimer Yapımı" projesi ile Türkiye birincisi oldu.

Proje sahibi öğrencilerimize ve danışman öğretmenimize başarılarından dolayı tebrik eder, okulumuzda ki diğer öğrencilere ilham kaynağı oldukları için teşekkür ederiz. 


Foto Galeri