Bizden Haberler< Geri dönün

9.9.2014

Eyvah Çocuğum Okula Başlıyor!

5 Eylül 2014 Cuma günü, saat 10.00’da Psikolog Dr. Sayın Nevin DÖLEK 1. sınıf velilerine yönelik “Eyvah Çocuğum Okula Başlıyor!” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum öncesi ilkokula yeni adım atan öğrencilerimiz kadar velilerimiz de heyecanlıydı. Psikolog Dr. Sayın Nevin DÖLEK, okula başlama sürecinde anne ve babaların çocuğun endişe ve zorluk alanlarının yanı sıra kendi kaygı ve zorluk alanlarının bilinmesinin önemli olduğunu vurguladı. Anne ve babadan ayrılma, grup içerisinde kabul edilme ve ilk defa nesnel anlamda yapılacak olan değerlendirme durumunun yarattığı kaygının çocuk ve ebeveynler için ortak zorluk alanları olduğunu ifade etti. Birinci sınıf çocuğunun yeterlilikleri ve bu süreçte karşılaşılabilecek sorunları özetleyen Dr. Sayın Nevin DÖLEK, sunumunu çocuğa verilebilecek sorumlulukları gösteren tablo ile tamamladı.

Psikolog Dr. Sayın Nevin DÖLEK’in 5 Eylül 2014 Cuma günü yapılan sunuma buradan ulaşabilirsiniz.