Bizden Haberler< Geri dönün

5.4.2016

Dünya Sanat Günü

Dünya Sanat Günü, her yıl INTERNATIONAL ASSOCIATIONS OF ART (IAA)’ın işbirliği ile 15 Nisan 2016 tarihinde düzenleniyor.

Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, International Associations of Art (IAA), (Türkçe: Uluslararası Sanat Derneği)'ın 2011 yılında Meksika'da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katılmıştır. Baykam, toplantıda Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önerdi. Bu öneri çoğunluk oyu alarak, dünyada her yıl 15 Nisan tarihinde World Art Day (WAD) olarak kutlanılması kararı alındı.

Uluslararası sanat birliklerinin tüm temsilcileri, bu vesile ile düzenleyecekleri sergi, panel, parti gibi etkinliklerle sanatın barışın ve özgürlüğün vurgusunu yaparak Dünya Sanat Gününe katılabilirler.

Dünya Sanat Günü sadece IAA üyesi ülkelerde değil tüm sanatçılar, ırk yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm toplum için sanatın öneminin uygulanmasını hedeflemektedir. Bu günde tüm galeriler, okullar, sanatçılar kutlama yapabilir.

Amaç dünyada tüm insanların eş zamanlı olarak sanatçıları ve sanat eserlerini verdikleri mesajları hissetmelerini sağlamaktır.

Okulumuzda her yıl olduğu gibi bu yıl da davet edilen sanatçılar sunumlar yapacak ve çeşitli sanat ekinlikleri, atölye çalışmaları yapılacak sanata dair kavramlar paylaşılıp yaşatılarak dünya sanat günü hafta boyunca kutlanacaktır.