Bizden Haberler< Geri dönün

30.9.2013

Comenius Okul Eğitimi Programı

Ülkemizi temsilen Comenius projesine katılan İELEV Özel Ortaokulumuzun 2013 - 2015 yılları arasında uygulayacağı Avrupa Birliği projesi “Family & School Traditions” (Aile ve Okul Gelenekleri) Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylandı.

Okulumuz, Avrupa Komisyonu merkezi seçim sürecine dâhil edildikten sonra Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından bir mektupla tebrik edildi.

Hayat Boyu Öğrenme /Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Programı

Comenius programı, okul eğitiminde kaliteyi artırmayı hedefleyen öğrenme programıdır. Avrupa değerleri ile kültür ve dil çeşitliliği hakkında öğrenci ve eğitimcileri bilgilendirme, çağdaş değerler ve kültürel zenginlik hakkında bakış açısı oluşturma, iş birliğini güçlendirme Comenius’un amaçları arasındadır. Avrupa vatandaşı olma yolunda ilerleyen öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli temel becerilere sahip olmalarını sağlamak da Comenius programının temel hedefleri arasındadır.

AB’ye üye ülkelerin yanı sıra Norveç, Lihtenştayn, İzlanda, Hırvatistan, İsviçre ve Türkiye de Comenius programının ortaklarındandır.

Faaliyetin Hedefleri

Ülkeler arası iş birliğini geliştiren, okul eğitimi alanında çalışan personelin mesleki gelişimine katkıda bulunan çalışmaları destekleyen program; Avrupa dillerinin öğretilmesinin yaygınlaştırılmasını teşvik eder ve kültürler arası diyalog konusunda etkili çalışmaların yapılmasına olanak hazırlar.

Comenius Projemiz: Aile ve Okul Geleneklerimiz

Romanya, İspanya, Polonya ve Türkiye’nin oluşturduğu dört ortaklı “Family & School Traditions” (Aile ve Okul Gelenekleri ) başlıklı proje başvurumuz yapılan değerlendirmede yeterli puanı alarak Comenius programına kabul edildi. İELEV Özel Ortaokulumuzun İngilizce zümresi tarafından yürütülen ve iki yıl sürecek proje boyunca öğrencilerimizin aile ve okul geleneklerimizi yaşamalarını sağlayarak özümsemelerine yardımcı olacağız.

Romanya’nın koordinatörlüğünde yürüttüğümüz projemizle dilin aktif kullanımını ön planda tutarak, kültürel zenginliğimizi paylaşmayı, okul eğitiminin kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Bu proje ile yaşayarak öğrenme metodu kapsamında üye ülkelerle karşılıklı ziyaretler yapacağız. İlk toplantımızı 23 - 27 Ekim 2013 tarihleri arasında İspanya’da gerçekleştireceğiz.

Projemiz Türk örf, âdet ve geleneklerini, eğitim sistemimizi, İELEV Eğitim Kurumlarının değerlerini ve geleneklerini tanıtmamıza olanak sağlayacaktır. Bununla birlikte farklı kültürlerin gelenek ve göreneklerini, aile yapılarını, eğitim sistemlerini öğrenerek kültürel zenginleşmenin farklılığını yaşamamıza fırsat verecektir.

Projemiz aracılığı ile öğrencilerimiz kendi ufuklarını genişletirken kültürel değerlerimizin tanıtılmasına da katkıda bulunacaktır. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin daha da perçinleneceğine inanarak yola çıktığımız projemizdeki gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız. Takipte kalmanızı öneririz.