Haberler< Geri dönün

28.11.2017

Anıtkabir Gezisi

Ankara.  Güzeller güzeli ülkemizin yüreği, beyni. Türkiye’mizin göbeğinde bulunan ve ülkenin dört köşesine birden yakın olmasıyla bilinen Ankara; Atatürk’ün çağdaş düşüncelerini, inkılaplarını gururla sembolize etmeye devam etmektedir. Bilindiği üzere Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye’nin beyni görevi gören Ankara, hem savaş dönemlerinden kalma hem de konum dolayısıyla tarih öncesi dönemlerden kalma kalıntılar bakımından çok zengindir. Her Türk için en az bir kere gelip buradaki atmosfere  tanık olması, bizim için hayatlarını veren Türk Ordusuna karşı bir sorumluluktur. Biz de İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı olarak 25-26 Kasım arasında Ankara gezimizi tamamlamış bulunuyoruz. Ankara’da çeşitli tarih öncesi kalıntıların sergilendiği müzeleri gezerek hem öğrendik hem de eğlendik. Ayrıca meclisleri, Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk zamanına geri döndük. İlkokuldan beri Atatürk değerleri ile büyütülen biz gençler için Anıtkabir’i ziyaret etmek büyük bir onurdur. Öncelikle gezi boyunca yanımızda olan arkadaşlarımıza ve öğretmelerimize ardından da bize gezerek öğrenme imkanı veren okul yönetimine çok teşekkür ederiz.

Zeynep Yörükalp – 9A